Ντράγκι: Η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο ακόμα

Ντράγκι: Η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο ακόμα

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας αναγνώρισε την σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί και παρέπεμψε στην αξιολόγηση της τρόικας η οποία θα δημοσιοποιηθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου

Βλάβη σε αεροσκάφος των "Κυπριακών Αερογραμμών"
Ντράγκι: Η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο ακόμα
Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο ωστόσο έχει πολύ δρόμο ακόμα, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
«Πρέπει να αναμένουμε την αξιολόγηση της Τρόικα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας», επισήμανε ο κ. Ντράγκι παραπέμποντας στην έκθεση της ομάδας Τόμσεν η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου .
 
Ο διοικητής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας σημείωσε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή στην ευρωζώνη θα αποτελέσει πλήγμα για την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα.
 
ΔΝΤ: Η ΕΚΤ πρέπει να μειώσει τα επιτόκια
 
Με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα τη δευτέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί ότι είναι ανάγκη να ληφθούν μέτρα στην ευρωζώνη, προκειμένου η κρίση χρέους να μην εξαπλωθεί σε ακόμη περισσότερες χώρες.
«Η πιθανότητα μείωσης των τιμών είναι εξαιρετικά αυξημένη. Αυτή η πρόβλεψη δίνει στην ΕΚΤ τη δικαιολογία να διατηρήσει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια ή ακόμη και να τα μειώσει περαιτέρω», όπως επισημαίνεται στην έκθεση του ΔΝΤ.
Κλείσιμο
Με απόφαση που έλαβε στις 5 Ιουλίου, η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια στο -ιστορικά- χαμηλό του 0,75%. Ωστόσο ο κ. Ντράγκι απέκλεισε νέα αποκλιμάκωση των επιτοκίων επιχειρηματολογώντας ότι ενδεχόμενη νέα μείωσή τους δεν θα έχει παρά περιορισμένο αντίκτυπο στην οικονομία. Την άποψη αυτή δεν φαίνεται να υιοθετεί το ΔΝΤ, αφού, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη διανύει ήδη τον τρίτο χρόνο της και δεν αποκλείεται οι οικονομικές συνθήκες να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο.
Το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψή του για το ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη στο 0,2%, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση προέβλεπε ανάπτυξη 0,7.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης