Ο Γιούνκερ στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Ο Γιούνκερ στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Είναι εξαιρετικά σπάνια, αν όχι πρωτοφανές, ένας πολιτικός να παρίσταται στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Γιούνκερ στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ
Είναι εξαιρετικά σπάνιο, αν όχι πρωτοφανές, ένας πολιτικός να παρίσταται στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Κι όμως, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Η συμμετοχή του επικεφαλής του «κονκλάβιου» των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση της ΕΚΤ δείχνει την ανησυχία που επικρατεί στην ευρωζώνη για τις αυριανές τοποθετήσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι έχει εκφράσει την πρόθεσή του να λάβει μέτρα για να μειωθεί το κόστος δανεισμού των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αναχρηματοδότηση παλαιών χρεών τους μέσω της αγοράς από την Κεντρική Τράπεζα ομολόγων των αδύναμων χωρών μέχρι και για διάστημα τριών ετών.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αναμένεται να παραδώσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ μια έκθεση αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ευρωζώνη.  

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης