Σπιντελέγκερ: «Με στηρίζει ο Βεστερβέλε για την αποπομπή χωρών από την ευρωζώνη»

Σπιντελέγκερ: «Με στηρίζει ο Βεστερβέλε για την αποπομπή χωρών από την ευρωζώνη»

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι συμφωνεί μαζί του ο Γερμανός ομόλογός του.

Σπιντελέγκερ: «Με στηρίζει ο Βεστερβέλε για την αποπομπή χωρών από την ευρωζώνη»
Στήριξη από τον Γερμανό ομόλογό του, Γκίντο Βέστερβελε, στο θέμα της αποβολής χωρών - μελών από την ευρωζώνη, που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους, λαμβάνει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Σπιντελέγκερ, όπως δήλωσε ο ίδιος, μετά τη συνάντηση των γερμανόφωνων υπουργών Εξωτερικών στην πρωτεύουσα του Λίχτενσταϊιν, Βαντούζ.

Ο κ. Σπιντελέγκερ ανέφερε πως ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών είναι επίσης της άποψης πως μελλοντικά χρειάζεται δραστικότερη τακτική (απέναντι σε αυτές τις χώρες - μέλη), διευκρινίζοντας συγχρόνως ότι η «αποπομπή» μελών, στην οποία ο ίδιος είχε αναφερθεί στη συνέντευξή στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» την περασμένη Παρασκευή, δεν αφορούσε την Ελλάδα.

Στην αναδίπλωσή του, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, αντικαγκελάριος και αρχηγός του (συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες) συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, διατεινόταν πως η ιδέα του (σ.σ. που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων) αναφερόταν στο μέλλον και πως πρόκειται για πρόταση σχεδίου της επόμενης Ευρωπαϊκής Συνθήκης.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, όπως πρόσθεσε, αντί των προβλεπόμενων μέχρι τώρα κυρώσεων, θα πρέπει να είναι δυνατή η αποπομπή μέλους.

«Κάποιος που δεν τηρεί τους κοινούς κανόνες, δεν έχει θέση στην Ένωση» τόνισε. Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σε συνομιλία του με Αυστριακούς δημοσιογράφους, είχε «αδειάσει» τον Μίχαελ Σπιντελέγκερ, καταδικάζοντας τα σενάρια αποβολής χωρών από την ευρωζώνη ως άνευ νοήματος φλυαρία και πολεμοχαρή ρητορική.

«Άδειασμα» του Αυστριακού αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών υπήρξε, εμμέσως πλην σαφώς, και από τον ομοϊδεάτη του, υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, σε δηλώσεις του που επικαλέστηκε η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», προειδοποίησε για υπεροψία απέναντι σε χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης