Πρόταση για την Εμπορική κατέθεσε η Alpha Bank

Πρόταση για την Εμπορική κατέθεσε η Alpha Bank

Προ των πυλών και δεύτερη τραπεζική συγχώνευση; - «Δεν έχει επέλθει συμφωνία με την Credit Agricole για την εξαγορά», διευκρινίζει η διοίκηση της Alpha

Σπάνιες φωτογραφίες του Φιντέλ μετά... συντρόφου
Πρόταση για την Εμπορική κατέθεσε η Alpha Bank

Συνεχίζεται η έντονη κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο, με πρωταγωνίστριες αυτή τη φορά την Alpha Bank και την Εμπορική.

 
Νωρίτερα την Τρίτη η Alpha ανακοίνωσε πως υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole.
 
Η Alpha στην σχετική ανακοίνωσή της τονίζει ότι «με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, συμβάλλει στην αξιόπιστη αναδιάρθρωση του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος».
Κλείσιμο
 
Πάντως, η διοίκηση της τράπεζας διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας της με την Credit Agricole για την εξαγορά της Εμπορικής.
 
Η είδηση προήλθε από το Χρηματιστήριο Αθηνών, κι ενώ το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την ιδιότητα του μετόχου των 4 μεγάλων «συστημικών» τραπεζών, είναι ουσιαστικά αυτό που παίζει το ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης