«Δεν πρέπει να χάσουμε το καλοκαίρι»

«Δεν πρέπει να χάσουμε το καλοκαίρι»

Ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει: «Το σχέδιό μας για τις επόμενες 30 ημέρες είναι να κάνουμε όσα έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα τους προηγούμενους μήνες» - «Θετικό μήνυμα στις αγορές το deal της Πειραιώς με την Αγροτική»

Μπορεἰ ο Ουμπέρτο Εκο να ἐλεγε οτι τον Αὐγουστο δεν υπἀρχουν ειδἠσεις όμως στην Ελλἀδα της κρἰσης ο δυσκολὀτερος  μήνας της οικονομίας για το 2012 θα  είναι τελικά ο Αὐγουστος .

Η τρόικα παρά τις περί του αντιθετου διαβεβαιώσεις αποφἀσισε να μην φὐγει απο την Αθἠνα έως ότου ολοκληρωθεί το πακέτο των 11,5 δις ευρώ (το ΔΝΤ ανεβάζει  το νοὐμερο ακὀμα και στα 14 δισ. ) για την τριετἰα 2012 -13 .

Ο υπουργός Οικονομικὠν Γιάννης Στουρνάρας θεωρεί ότι οι επόμενες 30 ημέρες θα κρινουν την παραμονἠ της χὠρας στο ευρὠ.

Μιλὠντας στο  protothema.gr  το πρωί του Σαββάτου λίγες ώρες μετά το δείπνο με το αφεντικό της τρόικας (επικεφαλής του κλιμακἰου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου)  Πόλ Τόμσεν εξηγεί σε όλους τους τόνους ότι ''ο Αύγουστος θα είναι ο κρισιμότερος μήνας. Το σχέδιο μας για τις επόμενες 30 ημέρες είναι να κάνουμε όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα τους προηγούμενους μήνες."

O υπουργός των Οικονομικών δεν σκέφτηκε να φύγει απο την Αθήνα ούτε μία ημέρα. Με ταχύς ρυθμούς και ενώ η τρόικα ήταν στην Αθήνα έδωσε το πρἀσινο φως για να περἀσει το υγειἐς κομμἀτι της Αγροτικής Τρἀπεζας στον Όμιλο της Πειραιώς. " Βοηθἀμε την ελληνική οικονομἰα και τις τρἀπεζες να ξεφὐγουν απο τον φαὐλο κὐκλο. Ελπίζουμε ότι με αυτή την κἰνηση μελλοντικἀ θα υπἀρξει ρευστὀτητα στην αγορἀ "  εξηγεί ο ίδιος.

Ο υπουργός των Οικονομικών γνωριζει οτι  τα πάντα εξαρτώνται από την έκθεση που θα υποβάλουν οι 3 της τρόικας , μάλλον προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Εάν η έκθεση είναι θετική,  τὀτε θα εγκριθεί η δόση των 32 δισ. ευρώ, που εκτός των άλλων είναι αναγκαία και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ ο Γιαννης Στουρνἀρας   θα μπορέσει να υποβάλει και επισήμως το αίτημα για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.  Αυτό θα γίνει σε κάποιο απο τις συνεδριἀσεις του  Eurogroup του Σεπτεμβρίου.

Το πρόβλημα του υπουργού ειναι οι εκτιμἠσεις οτι η έκθεση της τρόικας θα καθυστερήσει καθὠς ειναι πιθανὀν να δημοσιοποιηθεί μετα την 12η Σεπτεμβρἰου οταν θα εχουν ολοκληρωθεί οι Ολλανδικές εκλογἐς.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και εάν η αξιολόγηση είναι θετική, η δόση θα καταβληθεί τον Οκτώβριο. Στην κυβἐρνηση λἐνε οτι αυτὀ μπορεἰ να γίνει προκειμἔνου η Αθήνα να βρεθεί υπό πίεση καθώς τον Σεπτἐμβριο εξαντλοὐνται τα ρευστἀ διαθἐσιμα  της χώρας.

Σε κάθε περἰπτωση οι προϋποθέσεις για την εξασφάλιση μιας θετικής έκθεσης είναι:

1. Η επίτευξη των στόχων του φετινού προϋπολογισμού. Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι αυτό είναι εφικτό, χωρίς πρόσθετα μέτρα, αφού έχει αρχίσει η αποστολή του τέλους ακινήτων και θα εφαρμοστεί η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Το μόνο ανοικτό θέμα, το οποίο αναμένεται να κλείσει τις επὀμενες ωρες , είναι αυτό των ισοδύναμων μέτρων που πρότεινε η ελληνική πλευρά ώστε να μη μειωθούν τα ειδικά μισθολόγια. Η τρόικα ζητεί ισχυρή τεκμηρίωση για κάθε ένα από τα προτεινόμενα μέτρα.

2. Το ΔΝΤ σε εκθεσἠ του που δημοσιοποιἠθηκε τις προηγοὐμενες ημερες εκτἰμησε  πως τα απαιτούμενα μέτρα ενδέχεται να είναι περισσότερα, ίσως και άνω των 14 δισ. ευρώ. Το μεγάλο βάρος θα πέσει στις συντάξεις, στα κοινωνικά επιδόματα και στη μείωση του κράτους.  Κυβερνητικὀ στἐλεχος εξηγεἰ  ότι είναι κρίσιμο να γίνει αποδεκτό  η αναπροσαρμογή του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη.  Πρόκειται για ένα μέτρο που  τις δαπάνες για συντάξεις κατά 1 δισ. ευρώ ετησίως. «Εάν το μέτρο απορριφθεί, δεν υπάρχουν άλλα να το αντικαταστήσουν. Θα πρέπει να πάμε σε οριζόντιες περικοπές» εξηγεἰ αρμοδίως το ιδιο στελεχος.

ΣΧΟΛΙΑ (28)

Αδερφε!!!

Πάει το καλοκαίρι Πατριώτη!!!!  

ramon

 ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΕΚ ΘΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ.... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 130 ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΘΕ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ....... ΞΥΠΝΗΣΤΕ

Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

 @Ε.Χ. Αχ βρε Βαγγελάκη μου, πόσο απροπόνητος είσαι! Και τί εμποδίζει το PC στο νάναι στα γόνατά σου το γκομενάκι; Και σε τί εμποδίζει η θάλασσα την σεξουαλικη δραστηριότητα;

Αυτό το καλοκαίρι...

 Από παλιά,από παλιά ήθελα τόσο να σε πλησιάσω μα έψαχνα τρόπο να ρθούμε κοντά σε μια ματιά,σε μια ματιά είπαμε τόσα και πήρα το θάρρος να σου τραγουδίσω δύο λόγια γλυκά Αυτό το καλοκαίρι θα ναι μαγικό θα ζήσουμε το κάτι διαφορετικό τη νύχτα μέρα θα την κάνουμε εμείς και όνειρο θα μοιάζουν όλα θα το δεις Αυτό το καλοκαίρι θα ναι μαγικό θα ζήσουμε το κάτι διαφορετικό σε after party δίπλα στην ακρογιαλιά θα σε μεθύσω με σφινάκια και φιλιά αυτό το καλοκαίρι, αυτό το καλοκαίρι, αυτό το καλοκαίρι νιώθω πολλά, νιώθω πολλά όμως κολλάω στο ύφος που παίρνεις στο πως με κοιτάς και δεν βγαίνει μιλιά και ξαφνικά, και ξαφνικά με πλησιάζεις κρατώντας στο χέρι ποτό και τσιγάρο ζητώντας φωτιά Αυτό το καλοκαίρι θα ναι μαγικό θα ζήσουμε το κάτι διαφορετικό τη νύχτα μέρα θα την κάνουμε εμείς και όνειρο θα μοιάζουν όλα θα το δεις Αυτό το καλοκαίρι θα ναι μαγικό θα ζήσουμε το κάτι διαφορετικό σε after party δίπλα στην ακρογιαλιά θα σε μεθύσω με σφινάκια και φιλιά Αυτό το καλοκαίρι.... αυτό το καλοκαίρι..... αυτό το καλοκαίρι..... Αυτό το καλοκαίρι θα ναι μαγικό θα ζήσουμε το κάτι διαφορετικό σε after party δίπλα στην ακρογιαλιά θα σε μεθύσω με σφινάκια και φιλιά αυτό το καλοκαίρι... αυτό το καλοκαίρι ... αυτό το καλοκαίρι...

Ε.Χ.

@Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ | 30/07/2012 13:58, απορώ με σένα! Τόσα πολλά μπάνια και τόσες πολλές ώρες στο ΠΘ δεν θα έχεις καθόλου χρόνο για τις γκόμενες που μας παραμύθιαζες! Καλά έλεγα εγώ λοιπόν πριν 3 χρόνια πως όλοι οι χαραμοφάηδες είναι πατσοκια. Η τεμπελιά των πατσόκων είναι μετρητά λεφτά.Να είσαι πάντα καλά Μανωλίδη και η ΑΕΚ καλύτερα.

Panos P

Λαικιστης κυριε Κωστη ειναι αυτος που αλλα λεει και αλλα κανει Και με τους γιαλατζι αριστερους που τους υποσχεθηκαν την προεδρια της Δημοκρατιας Ουστ στους αχριστους και ενοω ολους

Panos P

Ποια ελευθερια μιλας ? για πηγαινε να διαδηλωσεις και θα δεις τι θα παθεις Την χωρα την κυβερνουν οι τραπεζες για να σου παρουν τα ευρω τις δραχμες τι να τις κανουν Εσυ φωναζε για το ευρω και περιμενε απο τον Αντωνακη να σε σωσει Αντε καυ παρεα στις κολοντουμπες και την μαγκια Εμπαργκο στα γερμανικα προιοντα ολοι οι λαοι της Ευρωπης

@kostis

 "Η Ελλαδα της δραχμης εχει ζωη ολιγων ημερών" τα λόγια σου δείχνουν ότι μόνο σοβαρός επιστήμονας δεν είσαι απλά φοβάσαι το μέλλον και προτιμάς να παραδόσεις την ελευθερία σου για να νοιώσεις ασφαλής οπότε δεν αξίζεις κανένα από αυτά(ούτε την ασφάλεια,ούτε την ελευθερία).

Μένιππος

 Αν δεν μειώσουν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ όσο μείωσαν μισθούς και συντάξεις αν δεν μειώσουν τις τιμές των αγαθών που είναι αναγκαία για την επιβίωση μας όπως τρόφιμα,καύσιμα,φάρμακα και δεν μειώσουν την φορολογία στους δοκιμαζόμενους πολίτες ΔΕΝ πληρώνω κανέναν φόρο,δουλεύω στα μαύρα,δεν ζητάω αποδείξεις και γενικά αποφεύγω κάθε είδους πληρωμή στο διεφθαρμένο και ανάλγητο κράτος καλύτερα η κατάρρευση αυτού του σάπιου κράτους και η δημιουργία του από την αρχή παρά η συνέχιση αυτού του μαρτυρίου.

Μάνος Μ.

Η προσπάθεια που θα γίνει τις επόμενες μέρες (καλοκαιρινές) είναι  η συνέχεια των προηγούμενων.Να ελαχιστοποιηθεί το όποιο κόστος για την πολιτικοοικονομική ελίτ του τόπου και των συν αυτώ....Για τους υπόλοιπους που δεν είναι κοντά στην αγελάδα ...............μισθωτούς , συνταξιούχους , επαγγελματίες κλπ "γαία πυρί μειχθήτω ".....Και διαβάζοντας μερικά σχόλια "βγάζω" το συμπέρασμα ότι όλοι είναι λαικιστές πλην των γαλάζιων....Και μη χειρότερα...Άβυσσος η ψυχή του νεοέλληνα....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalwtos_euro_arthro

Οι Ευρωπαίοι διαπραγματεύονται με το ΔΝΤ τα... δεσμά της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια - Τι γράφει η γερμανική Süddeutsche Zeitung για τη στάση που κράτησε ο διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο τελευταίο Eurogroup - Γιατί ο Όλα Σολτς αρνείται συστηματικά τα αιτήματα του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

10
folli

Τεράστιες οι ευθύνες για την υπόθεση της Folli Follie που παίρνει δραματική τροπή και πλήττει την αξιοπιστία του συνόλου της ελληνικής αγοράς - Παραπομπή της υπόθεσης στις δικαστικές Αρχές εξετάζει τώρα η Επ. Κεφαλαιαγοράς

14