Στην Πειραιώς περνά το υγιές κομμάτι της Αγροτικής

Στην Πειραιώς περνά το υγιές κομμάτι της Αγροτικής

Η «bad bank» στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – Ανακοινώθηκε επίσημα από την ΤτΕ

Στην Πειραιώς περνά το υγιές κομμάτι της Αγροτικής
Την απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς του υγιούς τμήματος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΤτΕ:

 

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης, που προβλέπει ο σχετικός νόμος 4021/2011, διερευνήθηκε το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων τραπεζών για την απόκτηση του υγιούς τμήματος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει κυρίως τα χαρτοφυλάκια ενήμερων δανείων και τίτλων καθώς και το σύνολο των καταθέσεων.

 

Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η διαφορά της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.

 

Επί του πρακτέου η Αγροτική τράπεζα διασπάται σε καλή και κακή τράπεζα  προκειμένου να εξυγιανθεί. Στην καλή τράπεζα εντάσσονται όλα τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού της ΑΤΕ και θα ανακεφαλαιοποιηθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής  Σταθερότητας και περνά στον έλεγχο της Πειραιώς.

 

Να σημειωθεί ότι η απόφαση που είχε λάβει η Τρόικα και η Κυβέρνηση, μετά και τις σχετικές μελέτες που έκαναν εξειδικευμένοι σύμβουλοι  είναι ότι το υγιές κομμάτι της ΑΤΕ έπρεπε να περάσει στον έλεγχο μιας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης