TUI: Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ελκυστικές οι διακοπές στην Ελλάδα

TUI: Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ελκυστικές οι διακοπές στην Ελλάδα

Ο αριθμός των κρατήσεων από ξένους τουρίστες που προγραμματίζουν διακοπές στα ελληνικά νησιά βελτιώνεται από βδομάδα σε βδομάδα - Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί - Πώς οι τηλεοπτικές εικόνες επηρεάζουν το τουριστικό ρεύμα

TUI: Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ελκυστικές οι διακοπές στην Ελλάδα
Αφού κατάφεραν με κάθε μέσο να φέρουν τους Έλληνες ξενοδόχους στα όριά τους και να συμπιέσουν τις τιμές στα κατώτατα δυνατά επίπεδα, τώρα οι γερμανικοί tour operators παρουσιάζουν τη χώρα μας ως έναν ελκυστικό προορισμό που δίνει την δυνατότητα για φτηνές διακοπές.
 
Έτσι μετά τη δραματική υποχώρηση των κρατήσεων για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς ειδικά τους πρώτους μήνες του έτους, τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζεται μια εντυπωσιακή ανατροπή του κλίματος.
 
Μπορεί οι Γερμανοί να αποδίδουν την αύξηση των κρατήσεων στην πολιτική σταθερότητα που επέφεραν οι πρόσφατες εκλογές, η πραγματικότητα όμως είναι πως μετά την συμπίεση των τιμών οι τουρίστες βρίσκονται πλέον μπροστά σε πακέτα διακοπών και προσφορών που οι Έλληνες δεν θα έβρισκαν ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους.
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με στοιχεία της Alltours από τον Ιούνιο διαπιστώνεται αλλαγή κλίματος και ανοδικές τάσεις με την αύξηση των κρατήσεων να καταγράφει διψήφιο ποσοστό.
 
Ανοδικές τάσεις στις κρατήσεις καταγράφουν και οι τουριστικοί κολοσσοί Tui και Thomas Cook.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle "Η Ελλάδα είχε ένα αδύναμο ξεκίνημα λόγω και των τηλεοπτικών εικόνων από τις διαδηλώσεις στην Αθήνα"
 
Όπως λέει η εκπρόσωπος τύπου της TUI, Άννα Μπράουν: «Ο αριθμός των κρατήσεων βελτιώνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα. Η Ελλάδα είχε ένα αδύναμο ξεκίνημα όσον αφορά τις κρατήσεις για τη σεζόν λόγω της κρίσης, της συζήτησης για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ αλλά και των τηλεοπτικών εικόνων από τις διαδηλώσεις στην Αθήνα. Αρκετοί Γερμανοί τουρίστες είχαν ως εκ τούτου τις επιφυλάξεις τους, αλλά εν τω μεταξύ διαπιστώνονται πράγματι ανοδικές τάσεις».
 
Ίδια εικόνα και στον τουριστικό όμιλο Thomas Cook με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Ματίας Μπράντες να δηλώνει στα γερμανικά ΜΜΕ πως «η εξέλιξη των κρατήσεων εξαρτάται εν μέρει από την ειδησεογραφία. Όταν δεν υπάρχουν αρνητικές ειδήσεις, τότε ανεβαίνει ο αριθμός των κρατήσεων, αντίθετα όταν υπάρχουν, για παράδειγμα αναφορές για πολιτική αβεβαιότητα ή απεργίες, τότε υποχωρούν. Αυτό δεν είναι πάντα λογικό, αλλά σχετίζεται με την εμπιστοσύνη ή την έλλειψη εμπιστοσύνης».
 
Κρήτη, Ρόδος, Κως και Κέρκυρα είναι οι σημαντικότεροι ελληνικοί προορισμοί στην παρούσα φάση για την Thomas Cook όπου οι πελάτες της έχουν την ευκαιρία να κλείσουν πακέτα έως και κατά 30 % φθηνότερα σε σχέση με πέρσι.
 
Χαρακτηριστικό του κλίματος που έχουν δημιουργήσει οι tour operators για την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι η εικόνα που παρουσιάζει η εκπρόσωπος της TUI λέγοντας πως «σχεδόν ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο ελκυστικό να περάσει κανείς τις διακοπές του στην Ελλάδα. Επίσης, γνωρίζουμε από τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργαζόμαστε ότι στρώνουν κόκκινο χαλί για τους Γερμανούς τουρίστες. Στους δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς, όπως την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του τουρισμού, οι Έλληνες είναι φιλόξενοι όπως πάντα. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς την Ελλάδα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης