Σε 4 δόσεις η βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες

Σε 4 δόσεις η βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες

Τον Ιούλιο η εκταμίευση της πρώτης δόσης ύψους 30 δισ. ευρώ

Σε 4 δόσεις η βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες
Σε τέσσερις δόσεις αναμένεται να καταβληθεί η βοήθεια από την ΕΕ προς τη Μαδρίτη, με στόχο την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.

Σύμφωνα πληροφορίες, η πρώτη δόση προς την Ισπανία αναμένεται να καταβληθεί εντός του Ιουλίου και θα είναι ύψους 30 δισ. ευρώ.

Η δεύτερη δόση θα καταβληθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο και θα αντιστοιχεί στο 60% επί του συνόλου της βοήθειας. Η τρίτη δόση θα καταβληθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ η τέταρτη και τελευταία δόση θα έχει καταβληθεί έως τον Ιούνιο του 2013.

Την Τετάρτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, προανήγγειλε από το βήμα της ισπανικής Βουλής το πρώτο μέρος του πακέτου μέτρων για εξοικονόμηση συνολικά 65 δισ. ευρώ, σε διάστημα δυόμισι χρόνων. Στα μέτρα σοκ για την ισπανική κοινωνία περιλαμβάνεται η αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από το 18% στο 21%, αλλά και η αναστολή χορήγησης δώρου Χριστουγέννων στους δημοσίους υπαλλήλους.
 
Πάντως η Κομισιόν χαιρέτισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τη σημασία της επιτυχημένης εφαρμογής τους. Σχετικά με το πακέτο διάσωσης των τραπεζών, η Κομισιόν τονίζει ότι θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση των ισπανικών τραπεζών.
Κλείσιμο

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης