ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Γιοχάνες Χαν: Η Ελλάδα για πρώτη φορά πέτυχε τους στόχους απορρόφησης

Γιοχάνες Χαν: Η Ελλάδα για πρώτη φορά πέτυχε τους στόχους απορρόφησης

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία.....

Γιοχάνες Χαν: Η Ελλάδα για πρώτη φορά πέτυχε τους στόχους απορρόφησης
Την ικανοποίησή του για το ποσοστό απορρόφησης του τέταρτου ΕΣΠΑ εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Επίτροπος για θέματα περιφερειακής πολιτικής, κ. Γιοχάνες Χαν, ο οποίος την Πέμπτη και Παρασκευή θα επισκεφθεί την Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία.

Ο Αυστριακός Επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Περιβάλλοντος Γρηγόρη Τσάλτα και με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Αντικείμενο των συναντήσεων θα είναι η εκ νέου επανεκκίνηση των επιλεγμένων έργων προτεραιότητας του ΕΣΠΑ και η επιτάχυνση της απορρόφησης των σχετικών κονδυλίων.

Παρά την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων που παρατηρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους τελευταίους τέσσερις μήνες λόγω των εκλογών, ο Επίτροπος Χαν για πρώτη φορά εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ποσοστό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα, (41% σε επίπεδο πληρωμών, έναντι 37,5% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος απορρόφησης).

Κλείσιμο
«Για πρώτη φορά η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους απορρόφησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαν, διευκρινίζοντας ότι αυτή η επιτυχία οφείλεται, εν μέρει, σε δύο λόγους: Αφενός στην αύξηση της συγχρηματοδότησης από την πλευρά της ΕΕ στο 95% (έναντι 75%) και αφετέρου στο γεγονός ότι το ίδιο το Μνημόνιο προβλέπει συγκεκριμένους στόχους απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, προκειμένου να συνεχιστεί η ροή της χρηματοδότησης.

Ένας από τους βασικούς στόχους της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να είναι η βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας, προκειμένου να προσελκυστούν επενδύσεις, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης