«Μένει η Ελλάδα από ρευστό τον Ιούλιο»

«Μένει η Ελλάδα από ρευστό τον Ιούλιο»

Σε οικονομικό αδιέξοδο θα περιέλθει η Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου εάν οι εταίροι της αποφασίσουν να μην δώσουν την επόμενη δόση του δανείου....

«Μένει η Ελλάδα από ρευστό τον Ιούλιο»

Σε οικονομικό αδιέξοδο θα περιέλθει η Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου εάν οι εταίροι της αποφασίσουν να μην δώσουν την επόμενη δόση του δανείου.

 

Σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε ο Ευρωπαίος οικονομολόγος Laurence Boone,  η Ελλάδα σήμερα έχει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ (3200 εκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά και θα μπορούσε να επιβιώσει για περίπου δύο μήνες  εφόσον οι εισροές και οι δαπάνες είναι παρόμοιες με εκείνες του 2011. Ωστόσο εάν τα έσοδα του κράτους δεν είναι αρκετά τότε η χώρα δεν θα έχει ρευστότητα από τον Ιούνιο.

Κλείσιμο

 

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Bloomberg «Οι Έλληνες πολιτικοί βρίσκονται εδώ και πέντε ημέρες σε διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά το ασαφές εκλογικό αποτέλεσμα στις 6 Μαΐου, που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο των κομμάτων που έχουν ως βασική αρχή την αντίθεση τους στο Μνημόνιο και τους όρους που έχουν επιβληθεί στη χώρα για να διασωθεί οικονομικά. Προς το παρόν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκταμίευσε χτες 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα».

Σύμφωνα με την έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Αμερικής θα πρέπει να βρεθεί όσο το δυνατόν συντομότερα λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας. «Η  Ελλάδα θα πρέπει να έχει μια φιλο-ευρωπαϊκή κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Ωστόσο, η πιθανότητα της χώρας να οδηγηθεί σε έξοδο από το ευρώ είναι ακόμα υπαρκτή» καταλήγει η έκθεση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης