Πτώση 11,29% μέσα σε μια εβδομάδα για το ΧΑ

Πτώση 11,29% μέσα σε μια εβδομάδα για το ΧΑ

Νέα «βουτιά» στην Αθήνα, επιστρέφουν από τα χαμηλά οι ευρωαγορές – Στο1,2950 το ευρώ

Πτώση 11,29% μέσα σε μια εβδομάδα για το ΧΑ
Ακυβέρνητο καράβι μοιάζει πλέον η χρηματιστηριακή αγορά, η οποία παραδόθηκε και σήμερα, φθάνοντας για δεύτερη φορά σε νέα χαμηλά εικοσαετίας.

Την ίδια ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές αγωνίζονται να επιστρέψουν σε θετικό έδαφος, με την προσπάθειά τους να δυσχεραίνεται από την υπόθεση της «μαύρης τρύπας» ύψους 2 δισ. δολαρίων της JΡ Morgan που κλόνισε, όχι μόνο την μετοχή της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, αλλά ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Λίγο πριν το κλείσιμο των συνεδριάσεων, το Παρίσι υποχωρεί κατά 0,20%, το Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,32% και η Φρανκφούρτη κατά 0,68%.

Πάντως στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις ισπανικές τράπεζες (διαβάστε εδώ σχετικά) ενώ η Κομισιόν βλέπει συνολικά ύφεση για την Ευρωζώνη φέτος (
Κλείσιμο
δείτε εδώ) με την εκτίμηση να φτάνει στο -1,8% για την σιπανική οικονομία.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ο Dow Jones επιδεικνύει ψύχραιμη αντίδραση με οριακές διακυμάνσεις - προσώρας σε θετικό έδαφος, στο +0,21%, ο Nasdaq στο +0,69% και ο S&P στο +0,26% - προφανώς γιατί στις ΗΠΑ οι επενδυτές είναι πιο εξοικειωμένοι με τις ζημιές σε παράγωγα που αποτελούν την πάγια πρακτική επενδυτικών τραπεζών. Την ίδια ώρα, το ευρώ μετά τις πρωινές απώλειες εμφανίζει μικρή άνοδο στα 1,2953 δολάρια.


«Bουτιά» στην Αθήνα

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 611,96 μονάδες σημειώνοντας πτώση 4,52%. Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, οι απώλειες του Δείκτη έφτασαν στο 11,29%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχασε 6,75%. Μάλιστα, η σημερινή πτώση δεν αφορούσε μόνο τις τραπεζικές μετοχές, αλλά και εταιρείες αξίας όπως ΟΠΑΠ- ΔΕΗ οι οποίες κατέγραψαν απώλειες 7% και 12% αντίστοιχα. Στα 1,48 ευρώ η μετοχή της Εθνικής η οποία έχασε 5,73%.  Βουτιά 7,45% για την Alpha Bank και 9,69% για την Eurobank. Πάνω από 7,44% η πτώση για την Τράπεζα Κύπρου και πάνω από 6,10% για την Cyprus Popular Bank. Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν και ο Μυτιληναίος με 5,45%, ο ΟΤΕ με 5,16%. Πτώση 9,46% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Στα 147 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές καθώς έγινε κι ένα πακέτο στην Coca- Cola αξίας 105 εκατ. ευρώ.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης