Goldman Sachs: Συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη

Goldman Sachs: Συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη

Επαναληπτικές εκλογές προβλέπει η επενδυτική τράπεζα ενώ εκτιμά και το εκλογικό αποτέλεσμα...

Goldman Sachs: Συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη
Επαναληπτικές εκλογές προβλέπει η Goldman Sachs στην έκθεσή της για την Ελλάδα, ενώ εκτιμά πως το αποτέλεσμα θα αναδείξει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτη δύναμη. Μάλιστα σύμφωνα με την έκθεση η συνεργασία των λεγόμενων μνημονιακών κομμάτων δε θα κρατούσε και η χώρα θα έμπαινε πάλι σε τροχιά εκλογών.

Όσον αφορά το σενάριο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη, η επενδυτική τράπεζα υπογράμμισε πως «καθώς έχει αποδειχθεί ότι η απειλή παγώματος των δανείων από το εξωτερικό δεν φοβίζει τους Έλληνες ψηφοφόρους».

Αυτό που προβληματίζει την τράπεζα είναι το πώς θα αντιδράσουν οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας, εάν η νέα κυβέρνηση θέσει τέλος στο πρόγραμμα λιτότητας. Το ενδεχόμενο να συνεχιστεί κανονικά η χρηματοδότηση της χώρας κρίνεται απίθανο, ενώ πιο πιθανό φαίνεται το σενάριο να «παγώσει» η χρηματοδότηση του δημοσίου αλλά να συνεχιστεί ο δανεισμός των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Αξίζει να σημειωθεί πως δε θεωρεί πιθανό το σενάριο οριστικής διακοπής της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τις τράπεζες. Όπως αναφέρει η έκθεση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι σφοδρές για τις αγορές. Πάντως ξεκαθάρισε πως οι αποφάσεις των ίδιων των Ελλήνων θα επιβεβαιώσουν ή θα διαψεύσουν την άποψη που επικρατεί στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι μοναδική περίπτωση.

«Όσο περισσότερο απομακρύνονται οι ελληνικές αρχές από το θεσμικό πλαίσιο της ευρωζώνης και στρέφονται προς ένα εναλλακτικό οικονομικό καθεστώς, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνουν την άποψη ότι πρόκειται για ειδική περίπτωση», αναφέρεται στην έκθεση.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης