EFSF: Σε δύο δόσεις η εκταμίευση της νέας δόσης

EFSF: Σε δύο δόσεις η εκταμίευση της νέας δόσης

Το EFSF έλαβε τη σχετική απόφαση, αφού νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ δήλωνε ότι κάποιες χώρες το σκέφτονται και ενδεχομένως να υπάρξουν καθυστερήσεις  -Τμηματικά η καταβολή, τα 4,2 δισ. την Πέμπτη 

EFSF: Σε δύο δόσεις η εκταμίευση της νέας δόσης
Το EFSF ενέκρινε στη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου της Τετάρτης την καταβολή της δόσης των 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη χώρα μας, στο πλαίσιο των δανειακών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, με τη διαφορά να έγκειται στο ότι  τα 4,2 δισ. θα καταβληθούν σήμερα Πέμπτη, ενώ τα υπόλοιπα 1 δισ.  ευρώ πιθανότατα να φτάσουν από Δευτέρα.

Η εξέλιξη επιβεβαίωσε τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρκατορείου, ανέφερε ότι "η καταβολή θα πραγματοποιηθεί επειδή είχε ήδη εγκριθεί από τους δανειστές"

Διαβάστε εδώ 
Κλείσιμο
το σχετικό ρεπορτάζ.

Ανάλογο ήταν το κλίμα που μετέδιδαν και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το Reuters, ωστόσο διαστάσεις θρίλερ στην όλη υπόθεση προσέδωσαν οι δηλώσεις εκπροσώπου του επικεφαλής του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τον οποίο ορισμένα κράτη ίσως αρνηθούν να δώσουν σήμερα το ποσό που τους αναλογεί.

Ορισμένα κράτη-μέλη ίσως το ξανασκέφτονται για τη δόση, δεν αποκλείεται καθυστέρηση καταβολής της δόσης, ανέφερε χαρακτηριστικά κινούμενος σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν

Όλα αυτά σε μία ημέρα με αρκετή ...εξοδολογία από το ευρώ (διαβάστε εδώ σχετικά) και δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις Μπαρόζο περί άτακτης χρεοκοπίας της χώρας σε περίπτωση που η Ελλάδα αρνηθεί να εφαρμόσει την πολιτική λιτότητας που συνεπάγεται το Μνημόνιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης