Μεικτά πρόσημα και προβληματισμός στις αγορές

Μεικτά πρόσημα και προβληματισμός στις αγορές

Ψαλίδισαν τις πρωινές απώλειες οι ευρωαγορές – Επέστρεψε από τα χαμηλά Ιανουαρίου το ευρώ στα 1,3050

Μεικτά πρόσημα και προβληματισμός στις αγορές
Ημέρα έντονων διακυμάνσεων η πρώτη της εβδομάδας για τις χρηματιστηριακές αγορές που κλήθηκαν να αποτιμήσουν την ψήφο Ελλήνων και Γάλλων και τα μηνύματα που έστειλαν οι δύο λαοί σε αγορές και … Μέρκελ.

Την αρχική παγωμάρα διαδέχθηκε τελικώς μια πιο ψύχραιμη θεώρηση των δεδομένων, κάτι που αποτυπώθηκε και στους δείκτες, με την εξαίρεση φυσικά το ΧΑ όπου το εξαιρετικά θολό πολιτικό τοπίο βάρυνε αφόρητα τους επενδυτές!

Έτσι, ενώ στην Αθήνα η αγορά έκλεισε με βαριές απώλειες, στις εκτός των τειχών αγορές τα πράγματα εκτυλίχθηκαν διαφορετικά.

Κλείσιμο
Στο τέλος της ημέρας οι οι βασικοί δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές, αλλά πάντως με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί.
Ο βιομηχανικός Dow Jones κατάφερε να κλείσε μακριά από τα χαμηλά της ημέρας κρατώντας τελικά το ψυχολογικό επίπεδο των 13.000 μονάδων. Συγκεκριμένα o Dow υποχώρησε 0,23%, στις 13.008 μονάδες, ο S&P σημείωσε οριακή άνοδο 0,04% στις 1.369μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα κατά  0,05%, στις 2.957 μονάδες.

Στην Ευρώπη οι αγορές αντέδρασαν αρχικώς με κάθετη πτώση, λόγω του διπλού εκλογικού αποτελέσματος σε Γαλλία και Ελλάδα. Από το μεσημέρι ωστόσο οι περισσότεροι δείκτες ψαλίδισαν τις απώλειες και τελικώς ο DAX, που ξεκίνησε τη σημερινή συνεδρίαση με πτώση μεγαλύτερη του 2,2%, έκλεισε με άνοδο 0,12% στις 6.569 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 1,65% στις 3.214 μονάδες, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο με άνοδο 2,56%, ο ΙΒΕΧ με κέρδη 2,72%. Το Λονδίνο παρέμεινε κλειστό λόγω επίσημης αργίας.

Και το ευρώ ανέκαμψε από τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο, όπου είχε διολισθήσει στο ξεκίνημα της ημέρας και διαπραγματεύεται στα 1,3052 έναντι του δολαρίου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης