ΕΣΕΕ: "Επιβάλλεται ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας"

ΕΣΕΕ: "Επιβάλλεται ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας"

«Οι μικρομεσαίοι Έλληνες χρειαζόμαστε ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, μια Νέα Μεταπολιτευτική Ευρωπαϊκή εποχή και κυρίως χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, την οποία οι πολιτικοί αρχηγοί επιβάλλεται και οφείλουν πάση θυσία να σχηματίσουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου

ΕΣΕΕ: "Επιβάλλεται ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας"
«Οι μικρομεσαίοι Έλληνες χρειαζόμαστε ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, μια Νέα Μεταπολιτευτική Ευρωπαϊκή εποχή και κυρίως χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, την οποία οι πολιτικοί αρχηγοί επιβάλλεται και οφείλουν πάση θυσία να σχηματίσουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο κ. Κορκίδης προειδοποίησε πως «εάν δεν σχηματιστεί μια ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας, που θα αντιμετωπίσει και θα διαχειριστεί σοβαρά και υπεύθυνα τα πολλά και δύσκολα οικονομικά προβλήματα, η δεινή κατάσταση της αγοράς και των νοικοκυριών, θα συνεχιστεί επ΄ αόριστον και μάλιστα υπό ασφυκτικές συνθήκες φτώχειας».

Ανέφερε ακόμη ότι, ανεξάρτητα με τη σύνθεση, το σχήμα, τον χρόνο και τον ρόλο της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, οι 77 κωδικοποιημένες μνημονιακές δράσεις και οι προβλεπόμενες δεσμεύσεις από τη δανειακή σύμβαση, θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο, για να εισπραχθεί η επόμενη δόση του δανείου των 29 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9,2 δισ. ευρώ θα εξυπηρετήσουν ανάγκες του προϋπολογισμού.

Έκανε ακόμη λόγο για εκλογικό αποτέλεσμα γρίφο, επισημαίνοντας ότι τα ποσοστά των επτά κομμάτων της Βουλής να κυμαίνονται σε επίπεδα χαμηλότερα των τριών συντελεστών του ΦΠΑ.

«Οι εκλογές ήρθαν αλλά δεν παρήλθαν, οι Έλληνες μετά από μια προεκλογική περίοδο δικαιολογημένης αντίδρασης, εκτόνωσης και ψυχοθεραπείας, ψηφίσαμε. Η παρένθεση όμως των εκλογών παρέμεινε ανοικτή, αφού το αποτέλεσμα δεν έδωσε ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα μία ξεκάθαρη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Οι άνθρωποι της αγοράς, αφού ακούσαμε με ενδιαφέρον, ωραίες προεκλογικές υποσχέσεις και ευχάριστες θεωρίες άρνησης συμμόρφωσης στα προαπαιτούμενα του μνημονίου, ήρθε η ημέρα να προσγειωθούμε ανώμαλα και πάλι στην καθημερινή πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουμε τις ληξιπρόθεσμες, τις τρέχουσες και κυρίως τις νέες φορολογικές υποχρεώσεις μας. Τα πρόσθετα φορολογικά μέτρα και το χρονοδιάγραμμα των επιβαρύνσεων, όπως είχαν αποφασιστεί και ψηφιστεί πριν τις εκλογές, δεν σταμάτησαν ποτέ να τρέχουν, σε αντίθεση βέβαια με τον χρόνο της αγοράς, ο οποίος έχει σταματήσει εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα τον "εγκλωβισμό" μας σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης» κατέληξε.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης