Ο ευρωπαϊκός «εκλογικός πυρετός» βύθισε τις αγορές

Ο ευρωπαϊκός «εκλογικός πυρετός» βύθισε τις αγορές

Δύο ποσοστιαίες μονάδες υποχώρησαν οι βασικές ευρωαγορές – Απώλειες και στη Wall Street λόγω Ευρώπης – Στο 1,3080 το ευρώ

Ο ευρωπαϊκός «εκλογικός πυρετός» βύθισε τις αγορές
Με σημαντικές απώλειες και με έκδηλη την ανησυχία των επενδυτών για την … επόμενη ημέρα της Ευρωζώνης ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τις κυριότερες χρηματιστηριακές αγορές.

Αρχής γενομένης από την Ευρώπη, όπου όλοι αναμένουν τα αποτελέσματα της κάλπης πρωτίστως από τη Γαλλία και δευτερευόντως από την Ελλάδα. Κρίσιμες και οι δύο εκλογικές μάχες και περισσότερο η γαλλική, όπου η επικράτηση του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ ενδέχεται να σημάνει την απαρχή σημαντικών εξελίξεων στην Ευρωζώνη και στην έως σήμερα ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Οι αγορές σπανίως αισθάνονται άνετα με όποια αλλαγή, πολύ περισσότερο όταν ουδείς γνωρίζει πως θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες στην Ευρωζώνη και οι σχέσεις Βερολίνου και Παρισιού.
Λογικά οι πιέσεις στους δείκτες των ευρωαγορών ήταν σημαντικές, καθώς κανείς δεν θέλει να μείνει «ανοικτός» ένα τόσο κρίσιμο Σαββατοκύριακο, πολύ περισσότερο να τοποθετηθεί σε μετοχές τώρα. Έτσι στο κλείσιμο, ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο τερμάτισε με πτώση 1,93% στις 5.655 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη χαμηλότερα κατά 1,99% στις 6.561 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 1,9% στις 3.162 μονάδες.

Την ίδια ώρα σημαντικές ήταν και οι απώλειες στη Wall μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. Το κλίμα πάντως βάρυνε από την αρχή λόγω ακριβώς της Ευρώπης και των ανοικτών εκλογικών μετώπων.
Τελικώς o Dow Jones υποχώρησε κατά 1,28%, στις 13.038 μονάδες, ο S&P έκλεισε με απώλειες 1,62% στις 1.369 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε κάτω κι από τις 3.000 μονάδες, συγκεκριμένα 2. 965 με απώλειες της τάξης του  2,25%.

Το ευρώ διαμορφώθηκε ελαφρώς πτωτικό στο 1,3082 έναντι του δολαρίου.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης