Έκλεισε με άνοδο η προεκλογική εβδομάδα

Έκλεισε με άνοδο η προεκλογική εβδομάδα

Τι σημαίνει η  πτώση στην Ευρώπη – Πόσο επηρεάζουν την πορεία των δεικτών τα σενάρια για την επόμενη ημέρα σε Γαλλία και Ελλάδα

Έκλεισε με άνοδο η προεκλογική εβδομάδα
Η αγορά  επιχείρησε να φθάσει κοντά στις 700 μονάδες με τις τραπεζικές μετοχές προσπαθώντας να διασκεδάσει την διάχυτη ανησυχία για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Όμως, η απάντηση για το τι έρχεται στην Ευρώπη αποτυπώνεται στο γερμανικό χρηματιστήριο που πέφτει 1,90% και στο Παρίσι με 1,80%.

Την Κυριακή ψηφίζουν οι Γάλλοι σε μια εκλογική αναμέτρηση που είναι επίσης ιστορική καθώς από το αποτέλεσμά τους αναμένεται να τεθεί ένα τέρμα στην άφρονα πολιτική της λιτότητας, του ορίου του 3% και στα παιχνίδια με το ευρώ, προκειμένου να πωλούνται γερμανικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ. Η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές πιθανότατα, να  αποτελεί τον προπομπό αλλαγών που θα θέσει ένα τέρμα σ όλα αυτά.
Κλείσιμο

Στην Αθήνα και στο ΧΑ πάντως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 689,90 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,37%. Στα 1,69 ευρώ έκλεισε η Εθνική με άνοδο 1,38%. Κέρδη 12,39% για την Eurobank και 4,63% για την Alpha Bank. Άνοδος 7,14% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κέρδη 2,90% για την ΔΕΗ, πτώση 0,89% για τον ΟΠΑΠ. Πτώση 1,45% για την Motor Oil. Πτώση 2,5% για την Folli- Follie. Στα 28,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης