ΔΝΤ: Στάση αναμονής ενόψει των ελληνικών εκλογών

ΔΝΤ: Στάση αναμονής ενόψει των ελληνικών εκλογών

Στάση αναμονής τηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενόψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής στη χώρα μας....

ΔΝΤ: Στάση αναμονής ενόψει των ελληνικών εκλογών
Στάση αναμονής τηρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενόψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής στη χώρα μας. Εκπρόσωπος του Ταμείου απέφυγε και σήμερα να τοποθετηθεί για το θέμα των εκλογών, επαναλαμβάνοντας τη θέση για πιστή εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην Καλιφόρνια, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα. «Οι φίλοι μας στην Ευρώπη θα πρέπει να επεξεργασθούν, και πρέπει να τους ενθαρρύνουμε σ' αυτό, μια στρατηγική, αρχικά για μια πενταετία και έπειτα για μια δεκαετία, καθώς το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αρκετή ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στα υψηλά επίπεδα δανεισμού και στην έλλειψη μέτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης, σημειώνοντας ιδιαίτερα την απουσία ενός μηχανισμού στην Ευρωζώνη που θα επέτρεπε την αποχώρηση υπερχρεωμένων χωρών, όπως συνέβη στις περιπτώσεις της Αργεντινής και του Εκουαδόρ.

Κλείσιμο
«Η διαφορά μεταξύ των χωρών αυτών και της Ελλάδας είναι ότι εκείνες μπόρεσαν να απαγκιστρωθούν και να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους» και ότι «αυτό δεν άρεσε σε πολύ κόσμο, αλλά δεν ήταν καταστρεπτικό, υπήρχε μια πολιτική εξόδου», παρατήρησε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης