Ακτοπλοϊα : Φθηνότερα εισιτήρια και νέοι σχεδιασμοί λόγω μείωσης τιμών στα καύσιμα

Ακτοπλοΐα: «Οι μόνες μεταφορές με ανταγωνιστικά στοιχεία»

Σε  αναδιάταξη δυνάμεων και εκπόνηση στρατηγικών επενδυτικών σχεδίων βρίσκονται οι τρεις  Όμιλοι τις ελληνικής Ακτοπλοϊας.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων 9μηνου που θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα,  οι εταιρείες βλέπουν τη μείωση τις τιμής των καυσίμων και παίρνουν ανάσες. Όχι όμως τόσο βαθιές όσο θα ήθελαν.

Όπως επεσήμανε στο protothema.gr ανώτερο στέλεχος της ακτοπλοϊας, μπορεί η τιμή του πετρε

Σε  αναδιάταξη δυνάμεων και εκπόνηση στρατηγικών επενδυτικών σχεδίων βρίσκονται οι τρεις  Όμιλοι τις ελληνικής Ακτοπλοϊας.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων 9μηνου που θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα,  οι εταιρείες βλέπουν τη μείωση τις τιμής των καυσίμων και παίρνουν ανάσες. Όχι όμως τόσο βαθιές όσο θα ήθελαν.

Όπως επεσήμανε στο protothema.gr ανώτερο στέλεχος της ακτοπλοϊας, μπορεί η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι να μειώθηκε κατά 2/3 και από τα 150 στα 49 δολάρια,  όμως η τιμή των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα πλοία της ακτοπλοϊας μειώθηκε κατά μόλις 1/3.

Δηλαδή το  180άρι καύσιμο που χρησιμοποιούν τα συμβατικά πλοία από 420 ευρώ το κυβικό μέτρο  πήγε στα 280 και το  marine diesel  που χρησιμοποιούν από 630 στα  420 ευρώ.

Πάντως, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προχωρούν σε μειώσεις της τιμής των εισιτηρίων. Την αρχή έκανε η ΑΝΕΚ στα δρομολόγιά της προς την Κρήτη και ακολούθησαν και οι Μινωϊκές στο Ηράκλειο.     

Αναβολή

Στο μεταξύ, η συζήτηση τόσο για την ένσταση της ΝΕΛ κατά του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού όσο και η συζήτηση για την υπόθεση της ακτοπλοϊας και της κάθετης σύμπραξης των εταιρειών αναβλήθηκε για τον Ιανουαρίο 2009.

Ειδικότερα, για τις 8 Ιανουαρίου ορίστηκε η συζήτηση για την ένσταση της ΝΕΛ και για τις 15 Ιανουαρίου η συζήτση για την υπόθεση.
Σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε η συζήτηση για το θέμα της ένστασης αλλά διακόπηκε η συνεδρίαση για τις 8 Ιανουαρίου 2009. Για τον λόγο αυτό η Επιτροπή δεν μπόρεσε να εισέλθει στην εκδίκαση της κύριας υπόθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sav1_2

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, για τη διατήρηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του τομέα και την παρακολούθηση των μεταβολών αυτών, κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή μίας στρατηγικής ανάπτυξης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού

koutsolioutsou

Απορρίφθηκε η αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α και αίρονται τα μέτρα προστασίας της εταιρείας – Το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε ότι μήνες αφότου ξέσπασε η υπόθεση, η οικογένεια έβαλε πωλητήριο στη 40 μέτρων θαλαμηγό της σαν να μην τρέχει τίποτα

1
chrimatss

Ύστερα από την πτώση της τελευταίας περιόδου, η αγορά αντιδρά, αλλά οι δυνάμεις δεν επαρκούν για μια υπέρβαση πάνω από τις 680 μονάδες – που είναι και το όριο στο οποίο αλλάζει η πτωτική τάση

1
freno_eisprakseis

Αύξηση, μεν, με χαμηλότερους ρυθμούς δε, σε σύγκριση με όλο το προηγούμενο διάστημα σημείωσαν οι τουριστικές εισπράξεις τον πιο «θερμό» μήνα του ελληνικού καλοκαιριού, φθάνοντας συνολικά τα 3,6 δισ. ευρώ.

sallas_michalis

Αναπτύχθηκε (για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα) μία λανθασμένη και τιμωρητική αντίληψη, που όπως φάνηκε εκ των υστέρων, δεν την είχαν μόνον οι ξένοι αλλά και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία όχι απλώς την ανέχθηκε αλλά και την υποστήριξε. Αν από τότε είχαν γίνει οι σωστοί χειρισμοί αλλά και αργότερα, αν η ΤτΕ είχε στηρίξει λύσεις αποτελεσματικές, το τοπίο σίγουρα θα ήταν σήμερα διαφορετικό, γράφει ο τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας

2