Ο εφιάλτης γυρνά πάλι στις αγορές

Τράπεζες: Μικρή σχέση με Lehman, μεγάλη ανυσηχία για τη κρίση

Δυστυχώς, οι μαύρες για τα χρηματιστήρια εικόνες του Οκτωβρίου επέστρεψαν την Τετάρτη το βράδυ στην Wall Street, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι έχουμε να κάνουμε με μία ύφεση που θα κρατήσει και κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2009 ομήρους τις οικονομίες.

Με πρωταίτιους τις μετοχές της Ford (πτώση 25%), της General Motors (πτώση 10%, σε χαμηλό από το 1940 και μετά) και της Citigroup (πτώση 23% σε χαμηλό 13 ετών), οι βα

Δυστυχώς, οι μαύρες για τα χρηματιστήρια εικόνες του Οκτωβρίου επέστρεψαν την Τετάρτη το βράδυ στην Wall Street, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι έχουμε να κάνουμε με μία ύφεση που θα κρατήσει και κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2009 ομήρους τις οικονομίες.

Με πρωταίτιους τις μετοχές της Ford (πτώση 25%), της General Motors (πτώση 10%, σε χαμηλό από το 1940 και μετά) και της Citigroup (πτώση 23% σε χαμηλό 13 ετών), οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν κατά περισσότερο από 5% στη Νέα Υόρκη.

Ο Dow Jones έκλεισε κάτω και από τις 8.000 μονάδες, ενώ ο S&P 500 είχε 14 μετοχές με απώλειες πάνω από 20%, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κατά περισσότερο από 6% σε χαμηλό 5ετίας. Οι δε απώλειές του προσεγγίζουν πια το 505 από την αρχή της χρονιάς.

Όλα αυτά με φόντο την εικόνα που δημοσιοποιήθηκε από την προ μηνός συνεδρίαση των μελών της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, κατά την οποία οι «γκουρού» της οικονομίας προέβλεψαν διάρκεια της ύφεσης στην αμερικανική οικονομία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Νωρίτερα, ο Dax 30 στην Φρανκφούρτη είχε χάσει, επίσης, πάνω από 5%, ενώ πάνω από 4% ήταν οι απώλειες που είχαν καταγράψει ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο Cac 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

doxe

Τα περιθώρια ανόδου των ελληνικών τραπεζών διαμορφώνονται έως και το 135% - Την αμέσως μεγαλύτερη άνοδο μετά τις ελληνικές, προβλέπεται να έχουν οι ιταλικές τράπεζες - Τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου πανευρωπαϊκά

marathon_arthro

Την Κυριακή 2.12.18 ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις και τις βραβεύσεις των ομάδων, ο μαραθώνιος καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας, NBG i-bank #fintech 3.0 Crowdhackathon, για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech).

kinitro

Προτείνεται η παροχή κλιμακούμενης έκπτωσης του φορολογικού συντελεστή, από 10% έως 50%, ανάλογα με το μέγεθος της επένδυσης και τις θέσεις εργασίες που δημιουργούνται και για διάστημα 15 ετών

pos_pos

Όπως δείχνει η έρευνα, μία στις τρεις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης επιτρέπει πλέον τις συναλλαγές με κάρτες λόγω της αυξημένης ζήτησης 

4
bank

«Οι μέτοχοι της Grivalia δε θα χάσουν το momentum από το ανοδικό γύρισμα του εγχώριου real estate, ενώ επιπλέον, θα επωφεληθούν και από τις προοπτικές υψηλότερης κερδοφορίας του νέου σχήματος, λόγω των χαμηλότερων προβλέψεων που λαμβάνει η τράπεζα εν όψει και της συγχώνευσης.