Ο εφιάλτης γυρνά πάλι στις αγορές

Τράπεζες: Μικρή σχέση με Lehman, μεγάλη ανυσηχία για τη κρίση

Δυστυχώς, οι μαύρες για τα χρηματιστήρια εικόνες του Οκτωβρίου επέστρεψαν την Τετάρτη το βράδυ στην Wall Street, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι έχουμε να κάνουμε με μία ύφεση που θα κρατήσει και κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2009 ομήρους τις οικονομίες.

Με πρωταίτιους τις μετοχές της Ford (πτώση 25%), της General Motors (πτώση 10%, σε χαμηλό από το 1940 και μετά) και της Citigroup (πτώση 23% σε χαμηλό 13 ετών), οι βα

Δυστυχώς, οι μαύρες για τα χρηματιστήρια εικόνες του Οκτωβρίου επέστρεψαν την Τετάρτη το βράδυ στην Wall Street, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι έχουμε να κάνουμε με μία ύφεση που θα κρατήσει και κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2009 ομήρους τις οικονομίες.

Με πρωταίτιους τις μετοχές της Ford (πτώση 25%), της General Motors (πτώση 10%, σε χαμηλό από το 1940 και μετά) και της Citigroup (πτώση 23% σε χαμηλό 13 ετών), οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν κατά περισσότερο από 5% στη Νέα Υόρκη.

Ο Dow Jones έκλεισε κάτω και από τις 8.000 μονάδες, ενώ ο S&P 500 είχε 14 μετοχές με απώλειες πάνω από 20%, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κατά περισσότερο από 6% σε χαμηλό 5ετίας. Οι δε απώλειές του προσεγγίζουν πια το 505 από την αρχή της χρονιάς.

Όλα αυτά με φόντο την εικόνα που δημοσιοποιήθηκε από την προ μηνός συνεδρίαση των μελών της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, κατά την οποία οι «γκουρού» της οικονομίας προέβλεψαν διάρκεια της ύφεσης στην αμερικανική οικονομία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Νωρίτερα, ο Dax 30 στην Φρανκφούρτη είχε χάσει, επίσης, πάνω από 5%, ενώ πάνω από 4% ήταν οι απώλειες που είχαν καταγράψει ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο Cac 40 στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos_main

Η ΕΛΣΤΑΤ απέστειλε σήμερα στη Eurostat τα δημοσιονομικά στοιχεία (2η κοινοποίηση), στο πλαίσιο της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος - Σύμφωνα με αυτά, το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης (κατά ESA 2010) διαμορφώθηκε το 2017 σε 3,9% του ΑΕΠ ή 7,01 δισ. ευρώ

sav1_2

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, για τη διατήρηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του τομέα και την παρακολούθηση των μεταβολών αυτών, κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή μίας στρατηγικής ανάπτυξης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού

1
koutsolioutsou

Απορρίφθηκε η αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α και αίρονται τα μέτρα προστασίας της εταιρείας – Το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε ότι μήνες αφότου ξέσπασε η υπόθεση, η οικογένεια έβαλε πωλητήριο στη 40 μέτρων θαλαμηγό της σαν να μην τρέχει τίποτα

1
freno_eisprakseis

Αύξηση, μεν, με χαμηλότερους ρυθμούς δε, σε σύγκριση με όλο το προηγούμενο διάστημα σημείωσαν οι τουριστικές εισπράξεις τον πιο «θερμό» μήνα του ελληνικού καλοκαιριού, φθάνοντας συνολικά τα 3,6 δισ. ευρώ.