ΗΠΑ:Διαφωνούν για το σχέδιο διάσωσης

ΗΠΑ : Και έριδες για το σχέδιο διάσωσης του Paulson

Διαφωνούν ακόμα και την ύστατη ώρα!

Ο λόγος για τους επικεφαλής του αμερικανικού οικονομικού επιτελείου οι οποίοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει πλέον η επιχειρηματική κοινότητα, όχι μόνον των ΗΠΑ, αλλά διεθνώς.

Νωρίτερα οι κύριοι Μπερνάνκε και Πόλσον, ο διοικητής της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας και ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είχαν παραστ

Διαφωνούν ακόμα και την ύστατη ώρα!

Ο λόγος για τους επικεφαλής του αμερικανικού οικονομικού επιτελείου οι οποίοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει πλέον η επιχειρηματική κοινότητα, όχι μόνον των ΗΠΑ, αλλά διεθνώς.

Νωρίτερα οι κύριοι Μπερνάνκε και Πόλσον, ο διοικητής της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας και ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είχαν παραστεί στην καθιερωμένη ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου. Εκεί όπου υπερασπίστηκαν σθεναρά το ισχύον οικονομικό πακέτο ενίσχυσης του χρηματοπιστωτικού τομέα και τόνισαν πως κατά την άποψή τους οι διεθνείς χρηματαγορές δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης, πλην όμως παραμένουν υπό σημαντική πίεση και χρειάζεται τώρα – περισσότερο από ποτέ – το κρατικό πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας.

Εδώ όμως αρχίζει και περιπλέκεται το πράγμα καθώς με την άποψη των δύο ανδρών διαφωνούν κάθετα η πλειονότητα των Δημοκρατικών – οι οποίοι και ελέγχουν το Κογκρέσο – αλλά και η ισχυρή κυρία που θα αναλάβει ούτως ή άλλως να διαχειριστεί τα κεφάλαια των πακέτων ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας: η κυρία Σίλα Μπεαρ (Sheila Bair), δηλαδή η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ασφάλειας των Καταθέσεων.

Η οποία τώρα φαίνεται να συντάσσεται με τις προθέσεις των Δημοκρατικών να κατευθυνθεί ένα μέρος του σχεδίου Πόλσον των 700 δις δολαρίων και προς την κατανάλωση, προς τους δανειολήπτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ή, στην έσχατη περίπτωση, να εγκριθεί ένα πρόσθετο πακέτο, τουλάχιστον 100 δις δολαρίων, που θα αφορά αποκλειστικά στην ενίσχυση των δανειοληπτών αλλά και των αυτοκινητοβιομηχανιών του Ντιτρόιτ!

Φυσικά ο μίστερ Πόλσον επεσήμανε πως δεν υπήρχε κάποιο προσχεδιασμένο πλάνο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και διευκρίνισε πως το σχέδιο των 700 δισ. δολαρίων είναι αποκλειστικά ... αφιερωμένο στην σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, ενώ η κυρία Μπέαρ αντέτεινε πως το υπουργείο Οικονομικών καλά θα έκανε να  βρει τρόπους να ενισχυθούν οικονομικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να ανακοπεί και ο ρυθμός των κατασχέσεων ακινήτων. Κατέληξε μάλιστα λέγοντας πως μόνον εάν αποκατασταθεί η ισορροπία στη στεγαστική αγορά θα ανοίξει ο δρόμος εξόδου από την κρίση!

Μύλος ...

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moodys

Επικαλούμενος το έλλειμμα της χώρας - Ο οίκος αναφέρει ότι το χρέος θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η οικονομία της Ιταλίας θα συνεχίσει να ακολουθεί αδύναμη πορεία - Ως δεύτερη αιτία,  επικαλείται τις αρνητικές επιπτώσεις στη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη από τη διακοπή των διαρθρωτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων

1
usedcar

Νέο «φυντάνι» εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανακαλύφθηκε στην Θήβα ο οποίος λαμβάνει προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες έχοντας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλούς ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι βλέποντας τις ευκαιρίες που πουλάει μέσω Διαδικτύου σπεύδουν να ωφεληθούν.

ec

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους, που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας

3
chrimatistirio

Σε χαμηλό 32 μηνών οι τράπεζες - Κατά 1,12% υποχώρησε ο ΓΔ στις 624,81 μονάδες, λόγω κυβερνητικών αναταράξεων και πιέσεων εξ Ιταλίας - Στο -5% η Πειραιώς, πτώση και σε Motor Oil-Viohalco, κέρδη για Τιτάνα μετά τη δημόσια πρόταση για εισαγωγή στο Euronext - Στο 4,37% το 10ετές ομόλογο


1