Eυρωαμερικάνικη διαμάχη για τα αυτοκίνητα!

Eυρωαμερικάνικη διαμάχη για τα αυτοκίνητα!

Σε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής κοινότητας εξελίσσεται η διαφαινόμενη ως απολύτως αναγκαία κρατική παρέμβαση για τη διάσωση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών!

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την «όμορφη – οικογενειακή» φωτογραφία των ηγετών των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη, στη συνάντηση των οποίων αποφασίσθηκε (;) μια ενιαία και συντονισμένη γραμμή αντι

Σε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής κοινότητας εξελίσσεται η διαφαινόμενη ως απολύτως αναγκαία κρατική παρέμβαση για τη διάσωση των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών!

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την «όμορφη – οικογενειακή» φωτογραφία των ηγετών των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη, στη συνάντηση των οποίων αποφασίσθηκε (;) μια ενιαία και συντονισμένη γραμμή αντιμετώπισης της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, στις ΗΠΑ οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο κατέθεσαν σχέδιο ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα βοηθήσει την αμερικανική οικονομία να ξεπεράσει την κρίση, σχέδιο όμως στοχευμένο στην διάσωση των 3 μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών Ford, General Motors και Chrysler.

Οι δε Ευρωπαίοι ανταπαντούν δια στόματος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο κύριος Γιούκερ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ ενός σχεδίου ευρωπαϊκής στρατηγικής διάσωσης του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε απάντηση στο σχέδιο που καταρτίζουν οι ΗΠΑ για τη διάσωση των δικών τους εταιριών!

Είμαι υπέρ μιας στρατηγικής διάσωσης που θα εκπονηθεί σε ευρωπαϊκή κλίμακα, τόνισε σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Μπιλντ. Αν η αμερικανική κυβέρνηση σώσει τη από τις ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων, εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές και να αφήσουμε τους ευρωπαίους κατασκευαστές ολομόναχους, επισήμανε «θυμίζοντας» στους Ευρωπαίους αλλά και στους Αμερικανούς πως η κυριότερη θυγατρική της General Motors στην Ευρώπη, η Opel, ζητάει από τη γερμανική κυβέρνηση έκτακτη βοήθεια ενός δις ευρώ.

Και αφήνει να εννοηθεί πως στα πλαίσια του «ίσου ανταγωνισμού», ίσως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέψει ανάλογες έκτακτες επιχορηγήσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekt

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Πέτερ Πράετ εκτίμησε ότι η γήρανση ενδέχεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερης διάρκειας υφέσεις – Η δημογραφική μεταβολή έχει οδηγήσει ήδη σε μείωση των επιτοκίων

aade1

Στους ελέγχους για την πάταξη του λαθρεμπορίου οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής εντόπισαν ακόμη και τμήματα κορμών από το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου, που λαθρέμποροι επιχειρούσαν να αρπάξουν

eurogroup

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι οκτώ χώρες της ΕΕ έχουν συγκροτήσει μια άτυπη λέσχη οικονομικών «γερακιών», που ζητούν αυστηρή τήρηση των κανόνων της ευρωζώνης – «Όλοι έχουν ακούσει να μιλούν γι' αυτό το κλάμπ αλλά κανείς δεν τους κατονομάζει 

hvhvnew

Εάν τελικά υπάρξει σκληρό Brexit, τα αεροσκάφη της Ryanair μπορεί να καθηλωθούν στο έδαφος για διάστημα τριών εβδομάδων, ωστόσο η ιρλανδική αεροπορική χαμηλού κόστους θα αντέξει, ανέφερε ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας Μάικλ Ο' Λίρι ενόψει της Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες απόψε.