Oριακά κέρδη στο τέλος για το Χ.Α.

Οδός Αθηνών : Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πάρτι

Αγορά για τολμηρούς traders που ποντάρουν στην αντίδραση η σημερινή συνεδρίαση της οδού Αθηνών, η οποία γύρισε και σε θετικό πρόσημο με την βοήθεια της μείωσης των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, και τα καλά εταιρικά νέα από εταιρεία Computer, την Hewllett Packard. 

To γύρισμα της ελληνικής αγοράς στηρίχθηκε τόσο στον περιορισμό της πτώσης στην Εθνική Τράπεζα και στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, όσο και στην άνοδο ορισμένων

Αγορά για τολμηρούς traders που ποντάρουν στην αντίδραση η σημερινή συνεδρίαση της οδού Αθηνών, η οποία γύρισε και σε θετικό πρόσημο με την βοήθεια της μείωσης των τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, και τα καλά εταιρικά νέα από εταιρεία Computer, την Hewllett Packard. 

To γύρισμα της ελληνικής αγοράς στηρίχθηκε τόσο στον περιορισμό της πτώσης στην Εθνική Τράπεζα και στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, όσο και στην άνοδο ορισμένων μετοχών ( ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τιτάνας, Ταχυδρομικό κ.α )

Ωστόσο, η ανοδική αντίδραση μπορεί να ειδωθεί και από τεχνικής πλευράς, ύστερα από την παρατεταμένη πτώση της τελευταίας περιόδου.  

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1925, 20 μονάδες σημειώνοντας οριακά κέρδη 0,17%.

Την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε – για δεύτερη συνεδρίαση- ο τίτλος της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς με –5,62%, ενώ ενδοσυνεδριακά οι απώλειες έφθασαν έως και –10%.

Κράτησε τα 14,20 ευρώ η μετοχή της Εθνικής με πτώση  -4,59%. Απώλειες άνω του –5%  για την Alpha Bank, -3,31% για την Eurobank, -1,22% για την Αγροτική Τράπεζα.      

Όμως, στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης χαρακτηρίστηκε από την πτώση στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου οι οποίες αποτελούν πλέον τον αδύναμο «κρίκο» καθώς ουδείς γνωρίζει λ. χ τι επιτόκια θα πληρώσουν οι τράπεζες στο Δημόσιο για τα ομόλογα που θα λάβουν μέσω της ενίσχυσης του μέτρου που προβλέπει έκδοση ομολόγων, ύψους 8 δισ. ευρώ.           

Αντίθετα, στα κέρδη πρωταγωνίστρια από την αρχή της συνεδρίασης η μετοχή της ΔΕΗ με 7,81%.

Kέρδη πάνω 4% για την Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Τιτάνας 5,33% και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 2,69%,. Στα 192 εκατ. ευρώ ο όγκος συναλλαγών.         

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moodys

Επικαλούμενος το έλλειμμα της χώρας - Ο οίκος αναφέρει ότι το χρέος θα αυξηθεί περαιτέρω, καθώς η οικονομία της Ιταλίας θα συνεχίσει να ακολουθεί αδύναμη πορεία - Ως δεύτερη αιτία,  επικαλείται τις αρνητικές επιπτώσεις στη μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη από τη διακοπή των διαρθρωτικών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων

1
usedcar

Νέο «φυντάνι» εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανακαλύφθηκε στην Θήβα ο οποίος λαμβάνει προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες έχοντας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλούς ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι βλέποντας τις ευκαιρίες που πουλάει μέσω Διαδικτύου σπεύδουν να ωφεληθούν.

ec

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους, που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας

3
chrimatistirio

Σε χαμηλό 32 μηνών οι τράπεζες - Κατά 1,12% υποχώρησε ο ΓΔ στις 624,81 μονάδες, λόγω κυβερνητικών αναταράξεων και πιέσεων εξ Ιταλίας - Στο -5% η Πειραιώς, πτώση και σε Motor Oil-Viohalco, κέρδη για Τιτάνα μετά τη δημόσια πρόταση για εισαγωγή στο Euronext - Στο 4,37% το 10ετές ομόλογο


1