ΟΛΠ: Ικανοποίηση για την αναστολή αποχής των μεταφορέων

ΟΛΠ:  Ικανοποίηση για την αναστολή αποχής των μεταφορέων

Μετά την χθεσινή απόφαση αναστολής της αποχής των μεταφορέων ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά εξέφρασε την ικανοποίησή του:  

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία της εκτόνωσης της κατάστασης στο Λιμάνι του Πειραιά, επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν με την ουσιαστική παρέμβασή τους να ανασταλεί η αποχή των μεταφορέων από τις διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης του ΣΕΜΠΟ και να αποφευχθεί

Μετά την χθεσινή απόφαση αναστολής της αποχής των μεταφορέων ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά εξέφρασε την ικανοποίησή του:  

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία της εκτόνωσης της κατάστασης στο Λιμάνι του Πειραιά, επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν με την ουσιαστική παρέμβασή τους να ανασταλεί η αποχή των μεταφορέων από τις διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης του ΣΕΜΠΟ και να αποφευχθεί την τελευταία στιγμή το κλείσιμο του λιμανιού και κατ΄επέκταση η οικονομική καταστροφή πολλών εμπορικών επιχειρήσεων, ενόψει μάλιστα της εορταστικής περιόδου. 

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θεωρεί καθοριστική την παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη, του Προέδρου, της Διοίκησης και των υπηρεσιών της ΟΛΠ ΑΕ, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, των εκπροσώπων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος, καθώς και του Προέδρου και της Αντιπροσωπείας του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιρειών Οδικών Εθνικών Μεταφορών, στην επίλυση του προβλήματος. 

Είναι γνωστό, ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στο ΣΕΜΠΟ Ικονίου ήταν ιδιαίτερα προβληματική, με αποτέλεσμα το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου να έχουν συσσωρευτεί 13.150 έμφορτα containers, τα οποία λόγω της αποχής των μεταφορέων και του ρυθμού παράδοσής τους θα χρειάζονταν χρόνο τουλάχιστον 45 ημερών επίδοσης στους  παραλήπτες τους. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τα χριστουγεννιάτικα είδη να παραδίδοντο από τον Ιανουάριο και μετά, καταστρέφοντας έτσι την χριστουγεννιάτικη εμπορική δραστηριότητα. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, για να εκτονωθεί η κατάσταση, απεδέχθη, από τις 13.11.08, με σχετική επιστολή του προς τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εταιρειών Οδικών Εθνικών Μεταφορών, την προσωρινή επιβολή ενός λογικού επικόμιστρου καθυστέρησης, για όσο χρονικό διάστημα φυσικά διαρκούν οι καθυστερήσεις, το οποίο βέβαια θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ εμπόρων και μεταφορέων και που σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 120 ευρώ ανά container.  

Οι υπηρεσίες του ΟΛΠ αποδέχθηκαν την επιστροφή όλων των κουπονιών και την επαναρίθμισή τους με μερολογιακή ισχύ, ενώ δεσμεύτηκαν να αποδίδουν 800 containers ανά ημέρα και με την πορεία των εργασιών, να τα αυξήσουν στα 900, ενημερώνοντας από την προηγούμενη τους μεταφορείς για τον ακριβή  αριθμό παράδοσης, ώστε εντός 10 ημερών να εξομαλυνθεί η πραγματική κατάσταση στην διάθεση των containers από το ΣΕΜΠΟ προς την αγορά. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς πιστεύει, ότι όλες οι πλευρές συνειδητοποίησαν, έστω και την τελευταία στιγμή, το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει κάτι που ζημίωνε όλους ανεξαιρέτως και ευελπιστεί, ότι θα τηρηθούν όλα όσα συμφωνήθηκαν και δεν θα επιτρέψει κανείς στο μέλλον, ακόμη και εάν παρουσιαστούν έκτακτα γεγονότα, να περιέλθει η αγορά σε ανάλογη δυσμενή κατάσταση, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

argentini-dnt

Έπειτα από δύο νομισματικές κρίσεις το 2018, οι οποίες μείωσαν κατά 50% την αξία του νομίσματος της χώρας, η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέφυγε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ζήτησε ένα πρόγραμμα στήριξης

chrimatistirio

Βουτιά 4,57% για την Alpha bank στα 1,128 ευρώ. Με πτώση 3,66% η Εθνική Τράπεζα στα 1,104 ευρώ.Με πτώση 1,60%  η Eurobank στα 0,492 ευρώ. Με πτώση 2,35% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,83 ευρώ. Κέρδη 4,12% για την Motor oil στα 21,50 ευρώ. Άνοδος 2,11% γαι τον Μυτιληναίο στα 7,73 ευρώ. Με κέρδη 1,94% η Μπέλα στα 13,66 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 39,4 εκατ.ευρώ