ΟΛΠ: Ικανοποίηση για την αναστολή αποχής των μεταφορέων

ΟΛΠ:  Ικανοποίηση για την αναστολή αποχής των μεταφορέων

Μετά την χθεσινή απόφαση αναστολής της αποχής των μεταφορέων ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά εξέφρασε την ικανοποίησή του:  

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία της εκτόνωσης της κατάστασης στο Λιμάνι του Πειραιά, επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν με την ουσιαστική παρέμβασή τους να ανασταλεί η αποχή των μεταφορέων από τις διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης του ΣΕΜΠΟ και να αποφευχθεί

Μετά την χθεσινή απόφαση αναστολής της αποχής των μεταφορέων ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά εξέφρασε την ικανοποίησή του:  

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία της εκτόνωσης της κατάστασης στο Λιμάνι του Πειραιά, επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν με την ουσιαστική παρέμβασή τους να ανασταλεί η αποχή των μεταφορέων από τις διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης του ΣΕΜΠΟ και να αποφευχθεί την τελευταία στιγμή το κλείσιμο του λιμανιού και κατ΄επέκταση η οικονομική καταστροφή πολλών εμπορικών επιχειρήσεων, ενόψει μάλιστα της εορταστικής περιόδου. 

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θεωρεί καθοριστική την παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη, του Προέδρου, της Διοίκησης και των υπηρεσιών της ΟΛΠ ΑΕ, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, των εκπροσώπων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος, καθώς και του Προέδρου και της Αντιπροσωπείας του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιρειών Οδικών Εθνικών Μεταφορών, στην επίλυση του προβλήματος. 

Είναι γνωστό, ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στο ΣΕΜΠΟ Ικονίου ήταν ιδιαίτερα προβληματική, με αποτέλεσμα το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου να έχουν συσσωρευτεί 13.150 έμφορτα containers, τα οποία λόγω της αποχής των μεταφορέων και του ρυθμού παράδοσής τους θα χρειάζονταν χρόνο τουλάχιστον 45 ημερών επίδοσης στους  παραλήπτες τους. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τα χριστουγεννιάτικα είδη να παραδίδοντο από τον Ιανουάριο και μετά, καταστρέφοντας έτσι την χριστουγεννιάτικη εμπορική δραστηριότητα. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, για να εκτονωθεί η κατάσταση, απεδέχθη, από τις 13.11.08, με σχετική επιστολή του προς τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εταιρειών Οδικών Εθνικών Μεταφορών, την προσωρινή επιβολή ενός λογικού επικόμιστρου καθυστέρησης, για όσο χρονικό διάστημα φυσικά διαρκούν οι καθυστερήσεις, το οποίο βέβαια θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ εμπόρων και μεταφορέων και που σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 120 ευρώ ανά container.  

Οι υπηρεσίες του ΟΛΠ αποδέχθηκαν την επιστροφή όλων των κουπονιών και την επαναρίθμισή τους με μερολογιακή ισχύ, ενώ δεσμεύτηκαν να αποδίδουν 800 containers ανά ημέρα και με την πορεία των εργασιών, να τα αυξήσουν στα 900, ενημερώνοντας από την προηγούμενη τους μεταφορείς για τον ακριβή  αριθμό παράδοσης, ώστε εντός 10 ημερών να εξομαλυνθεί η πραγματική κατάσταση στην διάθεση των containers από το ΣΕΜΠΟ προς την αγορά. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς πιστεύει, ότι όλες οι πλευρές συνειδητοποίησαν, έστω και την τελευταία στιγμή, το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει κάτι που ζημίωνε όλους ανεξαιρέτως και ευελπιστεί, ότι θα τηρηθούν όλα όσα συμφωνήθηκαν και δεν θα επιτρέψει κανείς στο μέλλον, ακόμη και εάν παρουσιαστούν έκτακτα γεγονότα, να περιέλθει η αγορά σε ανάλογη δυσμενή κατάσταση, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

koutsolioutsou

Απορρίφθηκε η αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α και αίρονται τα μέτρα προστασίας της εταιρείας – Το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε ότι μήνες αφότου ξέσπασε η υπόθεση, η οικογένεια έβαλε πωλητήριο στη 40 μέτρων θαλαμηγό της σαν να μην τρέχει τίποτα

chrimatss

Ύστερα από την πτώση της τελευταίας περιόδου, η αγορά αντιδρά, αλλά οι δυνάμεις δεν επαρκούν για μια υπέρβαση πάνω από τις 680 μονάδες – που είναι και το όριο στο οποίο αλλάζει η πτωτική τάση

1
freno_eisprakseis

Αύξηση, μεν, με χαμηλότερους ρυθμούς δε, σε σύγκριση με όλο το προηγούμενο διάστημα σημείωσαν οι τουριστικές εισπράξεις τον πιο «θερμό» μήνα του ελληνικού καλοκαιριού, φθάνοντας συνολικά τα 3,6 δισ. ευρώ.

sallas_michalis

Αναπτύχθηκε (για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα) μία λανθασμένη και τιμωρητική αντίληψη, που όπως φάνηκε εκ των υστέρων, δεν την είχαν μόνον οι ξένοι αλλά και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία όχι απλώς την ανέχθηκε αλλά και την υποστήριξε. Αν από τότε είχαν γίνει οι σωστοί χειρισμοί αλλά και αργότερα, αν η ΤτΕ είχε στηρίξει λύσεις αποτελεσματικές, το τοπίο σίγουρα θα ήταν σήμερα διαφορετικό, γράφει ο τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας

Mtx-German-1000

Τη στιγμή που αρκετές πόλεις στη Γερμανία είναι έτοιμες να απαγορεύσουν την κυκλοφορία σε παλιά πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα (Euro5 και παλαιότερα) οι επιτήδειοι έμποροι σε όλα τα Βαλκάνια σπεύδουν να τα αποκτήσουν έναντι πινακίου φακής για να πουλήσουν στις χώρες τους σε πολύ υψηλότερες τιμές.

ddd_XL

H πρόσφατη είδηση ότι ένα από τα πιο φημισμένα στέκια καφέ του Κολωνακίου, έκλεβε ρεύμα, ζημιώνοντας με 40.000 ευρώ το ΔΕΔΔΗΕ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο φαινόμενο των ρευματοκλοπών που έθρεψε η κρίση και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.