ΔΕΗ : Ο Μπαρόζο ζητεί φθηνότερο ρεύμα, αλλά οι διευθυντές στηρίζουν Αθανασόπουλο

ΔΕΗ : Ο Μπαρόζο ζητεί φθηνότερο ρεύμα, αλλά οι διευθυντές στηρίζουν Αθανασόπουλο

Την ημέρα που ο πρόεδρος της Κομσιιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο ζητεί από τις ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτρισμού να μειώσουν τις τιμές προς τους καταναλωτές, οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ έρχονται με ανοικτή τους επιστολή να στηρίξουν τις θέσεις Αθανασόπουλου για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια.  

«Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τη μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας πραγματικά την αδικεί κατάφωρα» αναφέρουν χαρακτη

Την ημέρα που ο πρόεδρος της Κομσιιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο ζητεί από τις ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτρισμού να μειώσουν τις τιμές προς τους καταναλωτές, οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ έρχονται με ανοικτή τους επιστολή να στηρίξουν τις θέσεις Αθανασόπουλου για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια.  

«Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τη μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας πραγματικά την αδικεί κατάφωρα» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανοικτή επιστολή τους οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στην Ισπανία και την Πορτογαλία, χώρες με παρόμοια αγοραστική δύναμη των πολιτών με αυτή των Ελλήνων, το οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας είναι 30% και 40% αντίστοιχα μεγαλύτερο από το δικό μας. 

Σύμφωνα με τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, το πρόβλημα που έχει πρόσφατα παρουσιασθεί στα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ Α.Ε. οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε δύο παράγοντες: 

Πρώτον, στη σημαντική αύξηση των τιμών των καυσίμων στο μεγαλύτερο διάστημα του 2008 (το φυσικό αέριο ακόμα είναι στην ανώτατη τιμή του). 

Δεύτερον, στον τρόπο απελευθέρωσης της χονδρεμπορικής αγοράς στη χώρα μας, μιας αγοράς με ανεπάρκεια ενέργειας, που έχει οδηγήσει σε πολύ υψηλές τιμές, τις υψηλότερες στην Ευρώπη.  

«Από αυτή την αγορά είναι υποχρεωμένη να αγοράζει η ΔΕΗ την ενέργεια που χρειάζεται συμπληρωματικά προς αυτήν που η ίδια παράγει, ώστε να την παρέχει σε κάθε καταναλωτή που την χρειάζεται. Και μάλιστα είναι υποχρεωμένη από το θεσμικό πλαίσιο να ηλεκτροδοτεί και τους ανταγωνιστές της παραγωγούς και εισαγωγείς με φθηνή ενέργεια, όταν από αυτούς υποχρεούται να αγοράζει πολύ ακριβότερα!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανοικτή επιστολή.  

«Οι θέσεις που εκφράζει για λογαριασμό της Επιχείρησης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Π. Αθανασόπουλος, διεκδικούν για τη ΔΕΗ εκείνες τις ρυθμίσεις και διευθετήσεις που θα την καταστήσουν όχι μόνο βιώσιμη, αλλά και ικανή να επιτελεί το ρόλο που ιστορικά έχει διαδραματίσει για την Ελληνική κοινωνία επί μισό και πλέον αιώνα, χάριν και των επομένων γενεών» τονίζουν οι Γενικοί Διευθυντές Γιώργος Αγγελόπουλος (Οικονομικών Υπηρεσιών),  Δημήτρης Λαθούρης (Διανομής), Δημήτρης Λάππας (Δυτικής Μακεδονίας εκτελών και χρέη Γενικού Διευθυντή Παραγωγής),  Κώστας Μελάς (Ορυχείων),  Δημήτρης Μπουσδέκης (Μεταφοράς), Χρήστος Ποσειδών (Εμπορίας), Ειρήνη Τζαννέτου (Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης),  Χρήστος Τριζόγλου (Επιτελικών Υπηρεσιών) και  Αργύρης Οικονόμου (Νομικός Σύμβουλος). 

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Μπαρόζο είχε ζητήσει από τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας να ‘περάσουν’ στους καταναλωτές τις πρόσφατες μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «θα παρακολουθούμε τις τιμές ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι όροι του ανταγωνισμού γίνονται σεβαστοί»…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

snack1

Χαμόγελα στην Mars Hellas καθώς η θυγατρική της αμερικανικής πολυεθνικής, η οποία μάλιστα έχει και την ευθύνη της αγοράς της Κύπρου, της Μάλτας, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, φαίνεται να καταφέρνει να εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης έπειτα από τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

papanatsiou_ar

Σήμερα η «πρεμιέρα» της πλατφόρμας που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει τη Δευτέρα - «Τρύπα» 0,6% στον προϋπολογισμό λόγω παροχών «βλέπουν» ευρωπαϊκές πηγές που μίλησαν στο protothema.gr - Fitch: Θα τα πληρώσετε σε τόκους - Γραφείο Προϋπολογισμού: Μικρότερο από πέρυσι το πλεόνασμα

fitch_ratings_art

Ο οίκος αξιολόγησης δείχνει... έκπληκτος από την ένταση και την έκταση των εξαγγελιών: «Οι νέες ανακοινώσεις αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερη και ταχύτερη αντιστροφή των μέτρων του προγράμματος, από αυτή που περιμέναμε» - «Βλέπει» εντάσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές

18