ΔΕΗ : Ο Μπαρόζο ζητεί φθηνότερο ρεύμα, αλλά οι διευθυντές στηρίζουν Αθανασόπουλο

ΔΕΗ : Ο Μπαρόζο ζητεί φθηνότερο ρεύμα, αλλά οι διευθυντές στηρίζουν Αθανασόπουλο

Την ημέρα που ο πρόεδρος της Κομσιιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο ζητεί από τις ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτρισμού να μειώσουν τις τιμές προς τους καταναλωτές, οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ έρχονται με ανοικτή τους επιστολή να στηρίξουν τις θέσεις Αθανασόπουλου για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια.  

«Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τη μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας πραγματικά την αδικεί κατάφωρα» αναφέρουν χαρακτη

Την ημέρα που ο πρόεδρος της Κομσιιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο ζητεί από τις ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτρισμού να μειώσουν τις τιμές προς τους καταναλωτές, οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ έρχονται με ανοικτή τους επιστολή να στηρίξουν τις θέσεις Αθανασόπουλου για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια.  

«Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τη μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας πραγματικά την αδικεί κατάφωρα» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανοικτή επιστολή τους οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στην Ισπανία και την Πορτογαλία, χώρες με παρόμοια αγοραστική δύναμη των πολιτών με αυτή των Ελλήνων, το οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας είναι 30% και 40% αντίστοιχα μεγαλύτερο από το δικό μας. 

Σύμφωνα με τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ, το πρόβλημα που έχει πρόσφατα παρουσιασθεί στα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ Α.Ε. οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε δύο παράγοντες: 

Πρώτον, στη σημαντική αύξηση των τιμών των καυσίμων στο μεγαλύτερο διάστημα του 2008 (το φυσικό αέριο ακόμα είναι στην ανώτατη τιμή του). 

Δεύτερον, στον τρόπο απελευθέρωσης της χονδρεμπορικής αγοράς στη χώρα μας, μιας αγοράς με ανεπάρκεια ενέργειας, που έχει οδηγήσει σε πολύ υψηλές τιμές, τις υψηλότερες στην Ευρώπη.  

«Από αυτή την αγορά είναι υποχρεωμένη να αγοράζει η ΔΕΗ την ενέργεια που χρειάζεται συμπληρωματικά προς αυτήν που η ίδια παράγει, ώστε να την παρέχει σε κάθε καταναλωτή που την χρειάζεται. Και μάλιστα είναι υποχρεωμένη από το θεσμικό πλαίσιο να ηλεκτροδοτεί και τους ανταγωνιστές της παραγωγούς και εισαγωγείς με φθηνή ενέργεια, όταν από αυτούς υποχρεούται να αγοράζει πολύ ακριβότερα!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανοικτή επιστολή.  

«Οι θέσεις που εκφράζει για λογαριασμό της Επιχείρησης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Π. Αθανασόπουλος, διεκδικούν για τη ΔΕΗ εκείνες τις ρυθμίσεις και διευθετήσεις που θα την καταστήσουν όχι μόνο βιώσιμη, αλλά και ικανή να επιτελεί το ρόλο που ιστορικά έχει διαδραματίσει για την Ελληνική κοινωνία επί μισό και πλέον αιώνα, χάριν και των επομένων γενεών» τονίζουν οι Γενικοί Διευθυντές Γιώργος Αγγελόπουλος (Οικονομικών Υπηρεσιών),  Δημήτρης Λαθούρης (Διανομής), Δημήτρης Λάππας (Δυτικής Μακεδονίας εκτελών και χρέη Γενικού Διευθυντή Παραγωγής),  Κώστας Μελάς (Ορυχείων),  Δημήτρης Μπουσδέκης (Μεταφοράς), Χρήστος Ποσειδών (Εμπορίας), Ειρήνη Τζαννέτου (Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης),  Χρήστος Τριζόγλου (Επιτελικών Υπηρεσιών) και  Αργύρης Οικονόμου (Νομικός Σύμβουλος). 

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Μπαρόζο είχε ζητήσει από τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας να ‘περάσουν’ στους καταναλωτές τις πρόσφατες μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «θα παρακολουθούμε τις τιμές ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι όροι του ανταγωνισμού γίνονται σεβαστοί»…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ahts

Μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2019, 31.500 νέοι άνεργοι επιστήμονες θα εργαστούν με μισθούς σημαντικά υψηλότερους του κατώτατου, για την ανάσχεση ή αντιστροφή του brain drain, δήλωσε η υπουργός Εργασίας κατά την ομιλία της σε ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω

ermou_aspromavri_main

Στην 57η θέση μεταξύ 140 οικονομιών του πλανήτη η ελληνική - 62,1/100 η βαθμολογία της Ελλάδας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του World Economic Forum - Απομακρύνεται περαιτέρω από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της, μας άφησαν πίσω και Βουλγαρία - Ρουμανία - Αναποτελεσματικό Δημόσιο, γραφειοκρατία, πολιτική αστάθεια, προβληματικές τράπεζες και θεσμοί μεταξύ των παθογενειών της Ελλάδας, υπογραμμίζει ο ΣΕΠΕ

9