Η κρίση φέρνει πρόωρες εκπτώσεις

Η κρίση φέρνει πρόωρες εκπτώσεις

Γκρίνια φέρνει η κρίση, καθώς ήδη φαίνεται να έχει ξεσπάσει εμπορικός εμφύλιος πόλεμος προσφορών. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι ήδη, εδώ και ημέρες, μεγάλες αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις έχουν επιχειρήσει να προσεγγίσουν με επιθετικό τρόπο τον καταναλωτή κάνοντας από μόνες τους εκπτώσεις, οι οποίες φυσικά απαγορεύονται από τον νόμο. Μεγάλο φαίνεται να είναι το πρόβλημα στον κλάδο της ένδυσης, όπου οι μυστικές

Γκρίνια φέρνει η κρίση, καθώς ήδη φαίνεται να έχει ξεσπάσει εμπορικός εμφύλιος πόλεμος προσφορών. Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι ήδη, εδώ και ημέρες, μεγάλες αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις έχουν επιχειρήσει να προσεγγίσουν με επιθετικό τρόπο τον καταναλωτή κάνοντας από μόνες τους εκπτώσεις, οι οποίες φυσικά απαγορεύονται από τον νόμο. Μεγάλο φαίνεται να είναι το πρόβλημα στον κλάδο της ένδυσης, όπου οι μυστικές μειώσεις τιμών ναι μεν διευκολύνουν τον δοκιμαζόμενο πελάτη, δημιουργούν όμως συνθήκες στρεβλού ανταγωνισμού. Ειδικότερα, στον κλάδο της υπόδησης, μεγάλη αλυσίδα πουλούσε χθες σε τιμές χαμηλότερες κατά 20%, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα υπήρξαν και στα ηλεκτρικά (κυρίως από περιφερειακές αλυσίδες) με εκπτώσεις της τάξης του 25%-30%.

Με αφορμή καταγγελίες από εμπόρους-μέλη του, που αφορούν στην καταπάτηση του υγιούς ανταγωνισμού που διέπει το εμπόριο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε το κάτωθι δελτίο Τύπου:

 «Θεωρούμε άκαιρες, αντιδεοντολογικές και επικίνδυνες τις πρακτικές ορισμένων επιχειρήσεων που κατέχουν “δεσπόζουσα θέση στην αγορά” να προβαίνουν σε ενέργειες αντισυναδελφικής συμπεριφοράς, παραβαίνοντας νόμους και κανόνες που κατοχυρώνουν τον υγιή ανταγωνισμό, αποσκοπώντας σε πρόσκαιρα οφέλη. Πρακτικές που μόνο πανικό καταδεικνύουν. Βιώνουμε όλοι μια εποχή βίαιων ανακατατάξεων και ανατροπών τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία. Είναι ευκαιρία, συντονισμένα και αποφασιστικά να προβούμε σε δομικές συλλογικές προτάσεις μεταρρυθμίσεων με γνώμονα τη στήριξη των επιχειρήσεων, το συμφέρον του καταναλωτή και της εθνικής οικονομίας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί όλους τους εμπόρους, στο μέτρο που τους αφορά, να διαχειριστούν υπεύθυνα και σοβαρά την κρίση, να ανταποκριθούν με περισσή ευαισθησία στις απαιτήσεις των περιστάσεων και να προγραμματίσουν αλλαγές που θα διευκολύνουν την κατανάλωση και θα δίνουν προοπτικές στην αγορά».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης