Οι αυστηρές δηλώσεις Φρίντριχ για την Ελλάδα ενόχλησαν τον Βεστερβέλε

Οι αυστηρές δηλώσεις Φρίντριχ για την Ελλάδα ενόχλησαν τον Βεστερβέλε

Μίλησε για επικίνδυνα «λόγια» που κινδυνεύουν να καταστρέψουν την εμπιστοσύνη η οποία αποκαθίσταται με το πακέτο βοηθείας που ψηφίζεται σήμερα από τη γερμανική Βουλή.

Οι αυστηρές δηλώσεις Φρίντριχ για την Ελλάδα ενόχλησαν τον Βεστερβέλε
Επικρίσεις κατά του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ (CSU) και των δηλώσεών του περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη διατύπωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Με δήλωση του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt, ο κ. Βεστερβέλε, έκανε λόγο για «σπέκουλα για έξοδο της Ελλάδας» από το ευρώ, αλλά και για «λόγια» που κινδυνεύουν να καταστρέψουν την εμπιστοσύνη η οποία αποκαθίσταται με το πακέτο βοηθείας που ψηφίζεται σήμερα από την γερμανική Βουλή.

«Δεν καταλαβαίνω την πολιτική σπέκουλα σχετικά με μια Ελλάδα έκτος Ευρωζώνης. Ό,τι έχουμε διαπραγματευτεί και συμφωνήσει πρέπει να ισχύσει και μάλιστα και από τις δύο πλευρές. Το πακέτο βοήθειας έχει πιθανότητα να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη, μόνο εάν δεν διαλυθεί άμεσα με τα πολλά λόγια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης