O εφιάλτης της ανεργίας κτυπά την πόρτα μας

ΑΔΕΔΥ : Απεργιακές κινητοποιήσεις για το έλλειμμα στα Ταμεία του Δημοσίου

Η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 7,1% τον Αύγουστο από 7% τον Ιούλιο, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ), η οποία προβλέπει περαιτέρω αύξησή της τους επόμενους μήνες, λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης

Η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 7,6% τον Αύγουστο του 2007, ανέφερε η ΕΣΥΕ. Τα στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Η μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση οφείλεται στην αύξησ

Η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 7,1% τον Αύγουστο από 7% τον Ιούλιο, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ), η οποία προβλέπει περαιτέρω αύξησή της τους επόμενους μήνες, λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης

Η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 7,6% τον Αύγουστο του 2007, ανέφερε η ΕΣΥΕ. Τα στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Η μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση οφείλεται στην αύξηση της εποχικής απασχόλησης στον τουρισμό και το λιανικό εμπόριο τον Αύγουστο, όπου κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στη χώρα, σύμφωνα με οικονομολόγο.

Η ελληνική αγορά εργασίας υποβοηθούμενη από την ικανοποιητική πορεία του τουρισμού κατά το μεγαλύτερο μέρος του τρίτου τριμήνου συνεχίζει να παρουσιάζει ικανοποιητική εικόνα με το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται στο 7,1% σε ετήσια βάση, είπε ο Νίκος Μαγγίνας, οικονομολόγος στην Εθνική Τράπεζα.

Ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης βασίστηκε κυρίως στην δημιουργία εποχικών θέσεων εργασίας σχετιζόμενων με τον τουριστικό τομέα, καθώς και με τις λιανικές πωλήσεις, είπε.

Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση αρχίζει να επηρεάζει και την ελληνική οικονομία, που αντιστοιχεί στο 2,5% περίπου της ευρωζώνης.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας επιβραδύνθηκε στο 3,5% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους έναντι 4% το 2007 και οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το ποσοστό ανεργίας ίσως αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες εξαιτίας της επιβράδυνσης.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται επιδείνωση των επιδόσεων της αγοράς εργασίας που αντανακλούν και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, πρόσθεσε ο Μαγγίνας.

Το ποσοστό ανεργίας της χώρας διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, που ανήλθε στο 7,5% τον Αύγουστο φέτος.

Το ποσοστό ανεργίας της χώρας είχε διαμορφωθεί στο 11,7% τον Ιανουάριο του 2004, στο υψηλότερο επίπεδο, όταν η ΕΣΥΕ άλλαξε το τρόπο υπολογισμού.

Η ΕΣΥΕ είπε ότι οι επίσημα άνεργοι στην Ελλάδα ανήλθαν σε 354.727 τον Αύγουστο έναντι εκτιμώμενων 4.608.779 απασχολούμενων. Οι οικονομικά μη ενεργοί ανήλθαν σε 4.274.294.

Το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες διαμορφώθηκε στο 11% τον Αύγουστο και στο 4,5% στους άνδρες. Εκείνοι που πλήττονται περισσότερο είναι οι νέοι, με το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 15-24 ετών να διαμορφώνεται στο 19,2%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σημειώθηκε στην Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Ελλάδα, όπου διαμορφώθηκε στο 15,3% και 11,6% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fiatpanda_3

Ο EuroNCAP συνεχίζει ακάθεκτος τις δοκιμές των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα. Τα οχήματα που υποβάλλει στα γνωστά crash test, πολλά. Πρόσφατα, όμως, τα αποτελέσματα ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς αυτοκινήτου στην Ελλάδα, προβληματίζουν…

roumeliotis

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε πως, λόγω των επιφυλάξεων του ΔΝΤ για την εμπλοκή του σε ένα πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδα, ο τότε Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν κάλεσε μυστικά κυβερνητικούς εκπροσώπους της Γαλλίας και της Γερμανίας στην Ουάσιγκτον, ώστε να τους πείσει για την αναγκαιότητα άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

16
crisis_ar

Στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου 7μήνου έφθασε τον Απρίλιο το ποσοστό των πολιτών που καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους - Το 87% των καταναλωτών αδυνατεί να αποταμιεύσει και το 42% προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο 12μηνο

8
o-proedros-tis-komision-zan-klont-giounker

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στην «Bild» είπε ότι έχει ευθύνη και ο ίδιος για το συγκεκριμένο γεγονός - Ξεκαθάρισε όμως ότι η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ

5