O εφιάλτης της ανεργίας κτυπά την πόρτα μας

ΑΔΕΔΥ : Απεργιακές κινητοποιήσεις για το έλλειμμα στα Ταμεία του Δημοσίου

Η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 7,1% τον Αύγουστο από 7% τον Ιούλιο, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ), η οποία προβλέπει περαιτέρω αύξησή της τους επόμενους μήνες, λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης

Η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 7,6% τον Αύγουστο του 2007, ανέφερε η ΕΣΥΕ. Τα στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Η μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση οφείλεται στην αύξησ

Η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 7,1% τον Αύγουστο από 7% τον Ιούλιο, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ), η οποία προβλέπει περαιτέρω αύξησή της τους επόμενους μήνες, λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης

Η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 7,6% τον Αύγουστο του 2007, ανέφερε η ΕΣΥΕ. Τα στοιχεία δεν είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Η μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση οφείλεται στην αύξηση της εποχικής απασχόλησης στον τουρισμό και το λιανικό εμπόριο τον Αύγουστο, όπου κορυφώνεται η τουριστική κίνηση στη χώρα, σύμφωνα με οικονομολόγο.

Η ελληνική αγορά εργασίας υποβοηθούμενη από την ικανοποιητική πορεία του τουρισμού κατά το μεγαλύτερο μέρος του τρίτου τριμήνου συνεχίζει να παρουσιάζει ικανοποιητική εικόνα με το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται στο 7,1% σε ετήσια βάση, είπε ο Νίκος Μαγγίνας, οικονομολόγος στην Εθνική Τράπεζα.

Ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης βασίστηκε κυρίως στην δημιουργία εποχικών θέσεων εργασίας σχετιζόμενων με τον τουριστικό τομέα, καθώς και με τις λιανικές πωλήσεις, είπε.

Η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση αρχίζει να επηρεάζει και την ελληνική οικονομία, που αντιστοιχεί στο 2,5% περίπου της ευρωζώνης.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας επιβραδύνθηκε στο 3,5% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους έναντι 4% το 2007 και οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το ποσοστό ανεργίας ίσως αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες εξαιτίας της επιβράδυνσης.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται επιδείνωση των επιδόσεων της αγοράς εργασίας που αντανακλούν και την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, πρόσθεσε ο Μαγγίνας.

Το ποσοστό ανεργίας της χώρας διαμορφώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο στην Ευρωζώνη, που ανήλθε στο 7,5% τον Αύγουστο φέτος.

Το ποσοστό ανεργίας της χώρας είχε διαμορφωθεί στο 11,7% τον Ιανουάριο του 2004, στο υψηλότερο επίπεδο, όταν η ΕΣΥΕ άλλαξε το τρόπο υπολογισμού.

Η ΕΣΥΕ είπε ότι οι επίσημα άνεργοι στην Ελλάδα ανήλθαν σε 354.727 τον Αύγουστο έναντι εκτιμώμενων 4.608.779 απασχολούμενων. Οι οικονομικά μη ενεργοί ανήλθαν σε 4.274.294.

Το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες διαμορφώθηκε στο 11% τον Αύγουστο και στο 4,5% στους άνδρες. Εκείνοι που πλήττονται περισσότερο είναι οι νέοι, με το ποσοστό ανεργίας στις ηλικίες 15-24 ετών να διαμορφώνεται στο 19,2%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας σημειώθηκε στην Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Ελλάδα, όπου διαμορφώθηκε στο 15,3% και 11,6% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

petrelaio

Το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται από προχθές Δευτέρα στην αγορά, σε τιμή σημαντικά υψηλότερη από πέρυσι καθώς ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 1,149 ευρώ το λίτρο από 94,4 λεπτά το λίτρο τον Οκτώβριο του 2017 και 1,025 ευρώ τον Απρίλιο

ethniki_asfalistiki

Χωρίς να εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις η Εθνική Τράπεζα  «ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μετά την εξέταση και αξιολόγηση των διαφόρων πτυχών της δεσμευτικής προσφοράς της Gongbao Group για την Εθνική Ασφαλιστική, συμπεριλαμβανομένης και της βεβαιότητας επιτυχούς ολοκλήρωσης της συναλλαγής, αποφάσισε να μην προβεί σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή»

4
tourismos

«Hρθε η ώρα να περάσουμε από ένα αναλογικό, σε ένα ψηφιακό κράτος που θα αντιλαμβάνεται τις νέες ανάγκες. Ο τουρισμός θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας».

ftoxoi-ellada

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας μεταξύ 91 χωρών σε έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας - Η περιπέτεια των πολύμηνων διαπραγματεύσεων Βαρουφάκη, των capital controls και του 3ου Μνημονίου γονάτισε το φτωχότερο 40% του πληθυσμού, που έχασε 8,4% του εισοδήματός του

33