Δεν πείθει η Ελλάδα ότι θα καταφέρει όσα υπόσχεται...

Δεν πείθει η Ελλάδα ότι θα καταφέρει όσα υπόσχεται...

Ανησυχούν μεν οι ομολογιούχοι αλλά εκτιμούν παράλληλα πως το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων βρίσκεται στο «στάδιο της οριστικοποίησης»

Δεν πείθει η Ελλάδα ότι θα καταφέρει όσα υπόσχεται...
Τις ανησυχίες Σόιμπλε και λοιπών ευρωπαίων εταίρων για το αν η Ελλάδα θα εφαρμόσει μετεκλογικά, όσα ψηφίζει και υπόσχεται σήμερα προκειμένου να λάβει το δάνειο-μαμούθ των 130 δισ. ευρώ, «μοιράζεται» και το «λόμπυ» των υποψήφιων για κούρεμα κατόχων ελληνικών τραπεζών.
Στο  μηναίο δελτίο Capital Markets Monitor που διανέμει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο-IIF προς τα μέλη του (επενδυτικές τράπεζες κλπ) τους ενημερώνει για τις πιθανότητες επιτυχίας του ελληνικού σχεδίου. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:
«Στην Ελλάδα το νέο πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, και κατά πάσα πιθανότητα θα εγκριθεί από όλα ενδιαφερόμενα μέρη μετά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις 15 Φεβρουαρίου» όπως και συνέβη.
«Ωστόσο» συνεχίζει «η έγκριση της συνέχισης της λιτότητας έγινε σε μία
ατμόσφαιρα ισχυρής κοινωνικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και δυσπιστίας απέναντι στην υπόλοιπη Ευρωζώνη και στην Τρόικα. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μη εφαρμογής του προγράμματος» αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης, «ιδίως καθόσον ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να μειωθεί έως και κατά 5% φέτος, και αφού έχει συρρικνωθεί συνολικά κατά 13% τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Το γεγονός επίσης ότι τα φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 7%  τον Ιανουάριο, αντί αύξησης κατά 8,9% που είχε προβλεφθεί, δείχνει δυναμική διολίσθησης».

Κλείσιμο
Πάντως στην έκθεση σημειώνεται πως «το ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μια άνευ προηγουμένου εθελοντική ανταλλαγή του χρέους, με συμμετοχή 50% στο ονομαστικό κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, διαγράφοντας μέχρι και 100 δισ. ευρώ από το δημόσιο χρέος. Οι ειδικοί όροι και προϋποθέσεις της ανταλλαγής τίτλων βρίσκονται στο τελικό στάδιο» καταλήγει η έκθεση.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης