ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ : Να εφαρμοστούν άμεσα και για όλους οι δικαστικές αποφάσεις για το εφάπαξ

ΔΕΗ : Επιβεβαιώνει για κλείσιμο γραφείων, δεν βλέπει ταλαιπωρία για πελάτες

Να αποδοθεί το εφάπαξ αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους που το δικαιούνται και όχι μονάχα σε αυτούς που έχουν κάνει αγωγές και δικαιώθηκαν από την Δικαιοσύνη ζητεί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με αφορμή την απόφαση που εξέδωσε προ ημερών το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στις 7 Νοεμβρίου, η ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε την απόφασή της που έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη με την οποία καθορίστηκε ανώτατο όριο στην εφάπαξ ασφαλιστική

Να αποδοθεί το εφάπαξ αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους που το δικαιούνται και όχι μονάχα σε αυτούς που έχουν κάνει αγωγές και δικαιώθηκαν από την Δικαιοσύνη ζητεί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με αφορμή την απόφαση που εξέδωσε προ ημερών το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στις 7 Νοεμβρίου, η ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε την απόφασή της που έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη με την οποία καθορίστηκε ανώτατο όριο στην εφάπαξ ασφαλιστική παροχή (άρθρο 46 του ν.2084/1992) για το προσωπικό της Δ.Ε.Η. Α.Ε. που ήταν ασφαλισμένο στον ΟΑΠ/ΔΕΗ και σήμερα στο ΤΑΥΤΕΚΩ (Ν.3655/2008).

Σύμφωνα με τις υπ’ αριθ.3/2007, 4/2007 και 5/2007 αποφάσεις του ΑEΔ, καθώς και την της Ολ. Του ΣτΕ (7/11/2008), όπως ερμηνεύθηκαν από τη γνωμοδότηση υπ’ αριθ.439/2007, Ν.Σ.Κ. η οποία έγινε αποδεκτή από την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, το ΤΑΥΤΕΚΩ οφείλει : 

Α. Στο προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε., που συνταξιοδοτείται από την επόμενη της δημοσίευσης της απόφασης (ΣτΕ 7 Νοεμβρίου 2008) και ήταν ασφαλισμένο στον ΟΑΠ/ΔΕΗ να καταβάλλει το εφάπαξ εις ολόκληρο χωρίς πλαφόν.

Β. Σε όσους συνταξιούχους είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με αγωγές να σταματήσει τον δικαστικό αγώνα, σε οποιοδήποτε βαθμό κι αν βρίσκεται, και να τους καταβάλλει αναδρομικά τα χρηματικά ποσά τα οποία είχαν παρακρατηθεί εξ αιτίας του πλαφόν στην εφάπαξ παροχή.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί την διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβές στην εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τον συνδικαλιστικό και τον δικαστικό αγώνα για το εφάπαξ των εργαζομένων στην ΔΕΗ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

creta_farm_2

Θέτει προ των ευθυνών τους τα αδελφια Δομαζακη και τους ζητά να υπογράψουν το MoU που προτείνουν οι τράπεζες - Κοντά στο σημείο μηδέν η Νο1 εταιρεία αλλαντικών, που κλυδωνίζεται απ τον αδελφικό εμφύλιο, όπως αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

xatzidakis_main

«Πολυπαραγοντική» λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ θα παρουσιάσει αναλυτικά τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης - «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν» - Τρελό αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη "μικρή ΔΕΗ", είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κωστής Χατζηδάκης

139