ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ : Να εφαρμοστούν άμεσα και για όλους οι δικαστικές αποφάσεις για το εφάπαξ

ΔΕΗ : Επιβεβαιώνει για κλείσιμο γραφείων, δεν βλέπει ταλαιπωρία για πελάτες

Να αποδοθεί το εφάπαξ αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους που το δικαιούνται και όχι μονάχα σε αυτούς που έχουν κάνει αγωγές και δικαιώθηκαν από την Δικαιοσύνη ζητεί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με αφορμή την απόφαση που εξέδωσε προ ημερών το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στις 7 Νοεμβρίου, η ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε την απόφασή της που έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη με την οποία καθορίστηκε ανώτατο όριο στην εφάπαξ ασφαλιστική

Να αποδοθεί το εφάπαξ αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους που το δικαιούνται και όχι μονάχα σε αυτούς που έχουν κάνει αγωγές και δικαιώθηκαν από την Δικαιοσύνη ζητεί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με αφορμή την απόφαση που εξέδωσε προ ημερών το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στις 7 Νοεμβρίου, η ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε την απόφασή της που έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη με την οποία καθορίστηκε ανώτατο όριο στην εφάπαξ ασφαλιστική παροχή (άρθρο 46 του ν.2084/1992) για το προσωπικό της Δ.Ε.Η. Α.Ε. που ήταν ασφαλισμένο στον ΟΑΠ/ΔΕΗ και σήμερα στο ΤΑΥΤΕΚΩ (Ν.3655/2008).

Σύμφωνα με τις υπ’ αριθ.3/2007, 4/2007 και 5/2007 αποφάσεις του ΑEΔ, καθώς και την της Ολ. Του ΣτΕ (7/11/2008), όπως ερμηνεύθηκαν από τη γνωμοδότηση υπ’ αριθ.439/2007, Ν.Σ.Κ. η οποία έγινε αποδεκτή από την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, το ΤΑΥΤΕΚΩ οφείλει : 

Α. Στο προσωπικό της ΔΕΗ Α.Ε., που συνταξιοδοτείται από την επόμενη της δημοσίευσης της απόφασης (ΣτΕ 7 Νοεμβρίου 2008) και ήταν ασφαλισμένο στον ΟΑΠ/ΔΕΗ να καταβάλλει το εφάπαξ εις ολόκληρο χωρίς πλαφόν.

Β. Σε όσους συνταξιούχους είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με αγωγές να σταματήσει τον δικαστικό αγώνα, σε οποιοδήποτε βαθμό κι αν βρίσκεται, και να τους καταβάλλει αναδρομικά τα χρηματικά ποσά τα οποία είχαν παρακρατηθεί εξ αιτίας του πλαφόν στην εφάπαξ παροχή.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί την διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβές στην εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τον συνδικαλιστικό και τον δικαστικό αγώνα για το εφάπαξ των εργαζομένων στην ΔΕΗ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yryL

Μπορεί τα νούμερα του Ελ. Βενιζέλος να αυξάνουν εξακολουθητικά και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό όσον αφορά τη διεθνή επιβατική κίνηση, ωστόσο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας δεν ακολουθούν τους ίδιους ρυθμούς

oil_platform

Στο κυνήγι του μαύρου χρυσού, που υπόσχεται αμύθητες αξίες στους οperators αλλά και αυξημένα έσοδα στο κράτος και τις τοπικές κοινωνίες, μπαίνουν εντατικά από το 2019, κορυφαίοι παίκτες της διεθνούς αγοράς υδρογοναθράκων, όπως η Αμερικανική Exxon Mobil, η Γαλλική Total, η Ιταλική Edison και η Ισπανική Repsol. 

daneia

«Κλειδώνει» η λύση για τα APS σύμφωνα με το ιταλικό μοντέλο - Γιατί το προκρίνουν και οι ξένοι επενδυτές - Οι θεσμοί πιέζουν και η JP Morgan επεξεργάζεται, βελτιώνει και προσαρμόζει την πρόταση του ΤΧΣ - Το deal Eurobank - Grivalia οδηγεί σε νέο διαγωνισμό για πακέτο 630 ακινήτων

ecb-new1

«Δεν υπάρχει καμία επίσημη κατανομή ανά χώρα, αλλά εκτιμάται ότι 40 δισεκατομμύρια ευρώ θα αφορούν γερμανικά κρατικά ομόλογα, 33 δισεκατομμύρια ευρώ για γαλλικά κρατικά ομόλογα, 30 δισ. ευρώ για ιταλικά και 20 δισ. ευρώ για ισπανικά κρατικά ομόλογα», εκτιμά αναλυτής της Unicredit,