«Ράλι» στο ΧΑ με κέρδη 4,65%

«Ράλι» στο ΧΑ με κέρδη 4,65%

Διψήφια τα κέρδη στις τραπεζικές μετοχές - Ανεβαίνουν περί το 1% τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη - Ενισχύεται στα 1,3250 δολάρια το ευρώ

«Ράλι» στο ΧΑ με κέρδη 4,65%
Μια ακόμη «επιδρομή» από τα τραπεζικά χαρτοφυλάκια έζησε η Αθήνα, λίγες ώρες μετά τις επιδρομές όλων όσοι λεηλάτησαν το κέντρο της πρωτεύουσας-, προκαλώντας ένα ράλι σ' όλη την αγορά.

Η διαφορά των... δύο επιδρομών δεν είναι και μεγάλη, καθώς τα ισχυρά τραπεζικά χαρτοφυλάκια μέσω αμοιβαίων έχουν πραγματοποιήσει κέρδη άνω του 200% από την αρχή του χρόνου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, οι πωλήσεις γίνονται με «άγαρμπο» τρόπο.    

Στην Ευρώπη ανοδικά ήταν όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ανοδικά κινούνταν και το ευρώ στα 1,3214 δολάρια.
Κλείσιμο

Η αγορά άνοιξε έντονα ανοδικά και λίγη ώρα μετά σημείωνε άνοδο 5,6%. Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης  διαμορφώθηκε στις 834,41 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 4,65%. Πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές και, κυρίως, από το δίδυμο της Alpha-Eurobank, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 20% και 27,2% αντίστοιχα. Κέρδη 21,17% για την Τράπεζα Πειραιώς, 23,13% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κέρδη 5,48% για  την Coca-Cola, 6,2% για την Τράπεζα Κύπρου και 7,49% για την Marfin Popular.

Πάνω από 3% τα κέρδη σε Μοτορ Οιλ και Μυτιληναίο. Κέρδη και στις περιφερειακές μετοχές, ενώ από τον σαραντάρη ξεχώρισαν ο ΟΛΘ με 8,71%, η Ευδαπ με 3,60%, η Εχαε με 2,64% και η Τέρνα Ενεργειακή.

Στα 95,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συναλλαγές, κατά τι περισσότερο από τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.    

Την ίδια ώρα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έχει ενισχυθεί στα 1,3250 δολάρια, ενώ στις βασικές χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης η άνοδος κυμαίνεται μεταξύ 0,8% και 1%, με φόντο πάντα τις θετικές εκτιμήσεις των Ευρωπαίων πολιτικών και των διεθνών ΜΜΕ (διαβάστε εδώ σχετικά) για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης