ΔΝΤ:Ακόμη πιο κάτω η παγκόσμια οικονομία

ΔΝΤ:Ακόμη πιο κάτω η παγκόσμια οικονομία

Ακόμα μια απαισιόδοξη πρόβλεψη για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και την περαιτέρω άμβλυνση της γενικευμένης χρηματοπιστωτικής κρίσης και των επιπτώσεών της είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά ήταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που ... έστειλε μαύρα μαντάτα καθώς οι ιθύνοντές του προχώρησαν σε μια νέα υποβάθμιση των προβλέψεών τους για τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας για το 2009 και τώρα δη

Ακόμα μια απαισιόδοξη πρόβλεψη για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και την περαιτέρω άμβλυνση της γενικευμένης χρηματοπιστωτικής κρίσης και των επιπτώσεών της είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά ήταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που ... έστειλε μαύρα μαντάτα καθώς οι ιθύνοντές του προχώρησαν σε μια νέα υποβάθμιση των προβλέψεών τους για τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας για το 2009 και τώρα δηλώνουν βέβαιοι ότι η παγκόσμια οικονομία θα περάσει τους επόμενους μήνες σε καθεστώς ύφεσης.

Οι ειδικοί του Ταμείου εστιάζουν στην επιβράδυνση της κατανάλωσης διεθνώς, στην υποχώρηση των ρυθμών της παγκόσμιας παραγωγής – μιλάνε μάλιστα για αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια – και αναθεωρούν τους απόλυτους αριθμούς προόδου της διεθνούς οικονομίας επί τα χείρω.

Συγκεκριμένα, «βλέπουν» τώρα την παγκόσμια ανάπτυξη κάτω από το 3% (προ τριμήνου περίπου μιλούσαν για ανάπτυξης της τάξης του 3,05% με 3,1%).

Για τις ΗΠΑ, ειδικότερα, ο Οργανισμός αναθεωρεί καθοδικά τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη στο 1,4% το 2008 και στο 0,7% το 2009, από 1,6% και 0,1% προηγουμένως.

Για την Ευρωζώνη, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται στα 1,2% και 0,5%, από 1,3% για το 2008 και 0,2% για το 2009 που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ιαπωνίας τέλος, αναμένεται στο 0,5% το τρέχον έτος και στο 0,2% το επόμενο, με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του ΔΝΤ να κάνουν λόγο για 0,7% και 0,5% αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη είναι η υποβάθμιση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπου η ανάπτυξη προβλέπεται σε 6,6% από 6,9% το 2008 και σε 5,1% από 6,1% το 2009.

Έτσι, οι ειδικοί του κ. Ντομινίκ Στρος Καν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς τις ανά τον κόσμο κυβερνήσεις ζητώντας συντονισμένη δράση για την ενίσχυση των χρηματαγορών.

Δίνουν δηλαδή τροφή για σκέψη και νέα θέματα στην ατζέντα της επικείμενης συνεδρίασης της G20 σε λίγες ημέρες στην Ουάσινγκτον.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

libra1

Μετά την αποχώρηση της Visa και της Mastercard από το πρότζεκτ Libra, νέες ηχηρές "απειλές" από τραπεζικούς κολοσσούς θέτουν σε αμφιβολία την απόπειρα της facebook να δημιουργήσει ένα νέο ηλεκτρονικό νόμισμα

perama

Την τροπολογία την κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος -  Στον Σκαραμαγκά αφορά την συνέχεια εργασιών σε τέσσερα υποβρύχια και στην Ελευσίνα όσον αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος κατασκευής δύο πυραυλακάτων

nikkas_ar

Οι Αμερικανοί θεωρούν πως ο επιχειρηματίας βρίσκεται στην Ελλάδα ενώ ήδη έχουν περάσει «χειροπέδες» σε δύο, τον Τηλέμαχο Λαβίδα και τον τραπεζίτη της Goldman Sachs, Bryan Cohen - «Πάγωσαν» τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Νίκα

33
staikouras-1

«Τον Μάιο του 2019 ο κ. Τσίπρας είπε στην Βουλή ότι έδωσε εντολή για δημιουργία ειδικού λογαριασμού. Που είναι; Δεν υπάρχει καν αυτός ο λογαριασμός» είπε ο υπουργός Οικονομικών - Η κυβέρνηση θα επιτύχει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα του 2019 και 2020 αν και τα στοιχεία εως τον περασμένο Ιούνιο έδειχναν ότι αυτό θα ήταν απλησίαστο

1