Κ. Χατζηδάκης: Να επανεξεταστεί η πρόταση της Τρόικα για εθελοντική συμμετοχή στα Επιμελητήρια

Κ. Χατζηδάκης: Να επανεξεταστεί η πρόταση της Τρόικα για εθελοντική συμμετοχή στα Επιμελητήρια

Για τους ιδιώτες- επενδυτές που έχουν αγοράσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για τη δίκαιη αντιμετώπισή τους

Κ. Χατζηδάκης: Να επανεξεταστεί η πρόταση της Τρόικα για εθελοντική συμμετοχή στα Επιμελητήρια
Δηλώσεις σχετικά με την πρόταση για την εθελοντική συμμετοχή στα Επιμελητήρια και την επίπτωση του PSI στα ομόλογα ιδιωτών-επενδυτών έκανε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης
 
«Η Νέα Δημοκρατία πρωταγωνιστεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Χαρακτηριστική προς αυτήν την κατεύθυνση, στο πλαίσιο των συζητήσεων που είναι σε εξέλιξη, είναι η πρότασή της για μείωση των εργοδοτικών εισφορών» δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ, ενώ επεσήμανε  ότι η ιδέα που έχει υποβληθεί από την Τρόικα για εθελοντική συμμετοχή στα Επιμελητήρια πρέπει να επανεξεταστεί από όλες τις πλευρές.
 
«Πρώτον, διότι η εισφορά που καταβάλλεται στα Επιμελητήρια – που είναι και ο λόγος για την προτεινόμενη εθελοντική συμμετοχή – είναι στο 95% των περιπτώσεων μόνο 50-60 ευρώ ετησίως. Δεύτερον, διότι τα Επιμελητήρια παρέχουν υπηρεσίες προς όλη την επιχειρηματική κοινότητα αδιακρίτως. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η ανάληψη του έργου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και της υπηρεσίας μίας στάσης για την ίδρυση επιχειρήσεων, όπου - στην ουσία - έχουν ρόλο δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς να ενισχύονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».
 
Κλείσιμο
Για τους ιδιώτες- επενδυτές που έχουν αγοράσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για τη δίκαιη αντιμετώπισή τους. «Κατά τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, τα ομόλογα που κατέχουν οι ιδιώτες αποτελούν περίπου το 1% του συνόλου των ομολόγων και, κατά συνέπεια, όποια μείωση της αξίας τους θα έχει ελάχιστη συμμετοχή στη μείωση του ελληνικού χρέους. Από την άλλη, η προστασία τους θα δημιουργήσει επενδυτική ασφάλεια για ανάλογες επενδύσεις στο άμεσο μέλλον και θα συντελέσει, από την πλευρά της, στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικονομίας. Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες πρέπει να επιχειρηθεί να αντιμετωπιστούν, διότι η προσέλκυση ιδιωτών – επενδυτών είναι βασική προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης