Ψάχνουν επειγόντως 1,5 δισ. για την τρύπα

Ψάχνουν επειγόντως 1,5 δισ. για την τρύπα

Από τα μέτρα 4,5 δισ. που ζητούν οι δανειστές, έχουν κλείσει μόνο τα 3 δισ. – Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου με τους  Ευρωπαίους ομολόγους του  – Συνεχείς διαβουλεύσεις μέχρι το Eurogroup της Τετάρτης

Ψάχνουν επειγόντως 1,5 δισ. για την τρύπα
Η ανάγκη εξεύρεσης ακόμη  1,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει το υπουργείο Οικονομικών  την τρύπα που έχει δημιουργηθεί το 2011, καθώς και την εκτιμόμενη του  2012, βρέθηκε στο τραπέζι υπουργικής σύσκεψης  που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και με τη συμμετοχή των κ.κ. Γιαννίτση, Κουτρουμάνη, Αβραμόπουλου και Λοβέρδου, χωρίς ωστόσο να προβούν σε κάποια ανακοίνωση.

Από τα μέτρα 4,5 δισ. που ζητούν οι δανειστές, έχουν κλείσει μόνο τα 3 δισ. και το υπουργείο Οικονομικών αναζητά τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλίσει ακόμη 1,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα οι συνομιλίες συνεχίζονται, πολλά μέτωπα μένουν ακόμα ανοικτά, πολλά έχουν κλείσει κι ένα έχει κλειδώσει!
Κλείσιμο

Συγκεκριμένα, «κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν, στα βασικά του  σημεία το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών  ομολόγων (PSI) και όλα πια εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν  σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων σήμερα για το «ελληνικό πρόγραμμα» με τα πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας που  θα συνοδεύουν τη νέα σύμβαση.

Μετά την 12ωρης διάρκειας  σύσκεψη που είχε με την τρόικα, μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών  της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος  δήλωσε :«Έχουμε λύσει αρκετά ζητήματα. Υπάρχουν αρκετά κρίσιμα θέματα που  αφορούν στο μέλλον της χώρας. Πρέπει να ολοκληρώσουμε το PSI το οποίο  είναι και το ευκολότερο μέρος  της όλης διαδικασίας. Θα κάνουμε  το καλύτερο δυνατό για τον ελληνικό λαό, πρέπει να σώσουμε τη χώρα. Προσπαθούμε οι θυσίες να είναι οι μικρότερες δυνατές και το όφελος να είναι το μεγαλύτερο δυνατόν, κυρίως για τους νέους ανθρώπους, για τους άνεργους, γι’ αυτούς που έχουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, γι’ αυτούς που είναι σε κατάσταση ανάγκης.

Καθώς τα περισσότερα  ζητήματα που συνδέονται με το PSI έχουν, όπως όλα δείχνουν, σχεδόν επιλυθεί και συμφωνηθεί για αυτό άλλωστε  καταφθάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος  του IFF Τσαρλς Νταλάρα και πλέον  το βάρος πέφτει στα μέτρα που  θα αποτελέσουν το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας. Με δυο λόγια στην κρίσιμη, όπως τη χαρακτήρισε ο υπ. Οικονομικών, στάση των κομμάτων.

Στις 2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε και νέα συνάντηση με την Τρόικα για τα μέτρα αυτά, ενώ λίγο πριν τις 16.30 το απόγευμα και έπειτα από περίπου δυόμιση ώρες ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.  

Κατόπιν όλων αυτών  καθοριστική είναι η συνεδρίαση του Εurogroup την ερχόμενη Τετάρτη, όταν και θα οριστικοποιηθεί το νέο «μνημόνιο» για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης