"Να βγουν εκτός κουρέματος όσοι έχουν ομόλογα έως 100.000 ευρώ"

"Να βγουν εκτός κουρέματος όσοι έχουν ομόλογα έως 100.000 ευρώ"

Αίτημα της Aθήνας στους πιστωτές - Έρχεται ο Άκερμαν το σαββατοκύριακο για τη συμφωνία

Στην αγορά τρεις δράσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ
Το παζάρι για το επιτόκιο στα νέα ομόλογα που θα πάρουν στα χέρια τους οι ομολογιούχοι που συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους (PSI) συνεχίζεται, ενώ η εξέλιξη είναι σαφές ότι σχετίζεται με το ενδεχόμενο να περιληφθεί στη ρύθμιση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και το EFSF.

Συγκεκριμένα, EFSF και ΕΚΤ συζητούν “χωρίς όμως καμία δέσμευση” να πάρουν μέρος του κόστους το μεν EFSF χαμηλώνοντας τα επιτόκια των δανείων που θα δώσει στην Ελλάδα με το νέο πακέτο και η ΕΚΤ να “χάσει” το κέρδος που θα είχε αν πληρωνόταν τα ομόλογα που έχει στην ονομαστική τους τιμή και όχι στην τιμή κτήσης τους.


Κλείσιμο
Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.


 Την ίδια ώρα, την επιστροφή του στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακό προανήγγειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank, Josef Ackermann, ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις για την συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires

“Eίμαστε πολύ κοντά στην συμφωνία και ευελπιστώ να συμφωνήσουμε οριστικά τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες", δήλωσε ο Ackermann στο πλαίσιο της ετήσιας συνδιάσκεψης της τράπεζας.

Επιπλέον ανέφερε ότι, ζητήθηκε στους ιδιώτες να δεχτούν haircut στην καθαρή παρούσα αξία των ομολόγων τους σε ποσοστό 70% ή περισσότερο.

Διαβάστε εδώ
σχετικά.

Όλα αυτά όταν η Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει θέσει ως στόχο να εξαιρεθούν από το "κούρεμα" όσοι ιδιώτες επενδυτές έχουν ομόλογα αξίας κάτω των 100.000 ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών είχε προαναγγείλει προχτές ότι, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα ρυθμισθεί το θέμα των μικροεπενδυτών (διαβάστε εδώ σχετικά) και είχε συσχετίσει την τελική ρύθμιση με τον τρόπο και τον χρόνο απόκτησης των ομολόγων.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης