Παρατείνεται και τυπικά η απαγόρευση των πλειστηριασμών

Παρατείνεται και τυπικά η απαγόρευση των πλειστηριασμών

Παρατείνεται και τυπικά για ένα έτος η ισχύς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να προστατευθούν...

Παρατείνεται και τυπικά η απαγόρευση των πλειστηριασμών
Παρατείνεται και τυπικά για ένα έτος η ισχύς της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να προστατευθούν, ενόψει της συνεχιζόμενης κρίσης και ύφεσης της οικονομίας, οι δανειολήπτες που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Το μέτρο της απαγόρευσης των πλειστηριασμών υποτίθεται πως έληγε σε δυο βδομάδες από σήμερα. Ωστόσο με την Πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιευτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναστέλλονται μέχρι 31-12-2012 οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη έως 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα,  λαμβάνοντας υπόψιν την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκης να προστατευθούν, ενόψει της συνεχιζόμενης κρίσης και ύφεσης της οικονομίας, οι δανειολήπτες που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε να ανασταλούν από την 1η Ιανουαρίου 2012 έως την 31η Δεκεμβρίου 2012 οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων, καθώς και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης