Στον Εισαγγελέα στέλνει ο Βενιζέλος τις καταγγελίες Σπινέλλη

Στον Εισαγγελέα στέλνει ο Βενιζέλος τις καταγγελίες Σπινέλλη

Για τη διαφθορά στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και τον κανόνα του 4-4-2

Βενιζέλος: Ερχεται η Τρόικα μόλις υπογράψουμε
Επείγουσα προκαταρτική εξέταση ζήτησε από τον Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο πρώην ΓΓΠΣ σε ομιλία του και αφορούσαν στη διαφθορά στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και στον περιβόητο «κανόνα του 4-4-2».

Η υπόθεση αφορά στην ομιλία του κυρίου Σπινέλλη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΕΛΙΑΜΕΠ , όπου ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου είχε κάνει λόγο για διεφθαρμένους υπαλλήλους που στελεχώνουν το φοροεισπρακτικό μηχανισμό και για το … 4-4-2, ήτοι 40% έκπτωση στο πρόστιμο, 40% στον ελεγκτή και 20% στο κράτος. Ο κ. Σπινέλλης είχε δώσει τότε και άλλα παραδείγματα όπως το ότι το σύστημα Ήφαιστος κοστολογήθηκε 1 εκ. ευρώ αλλά τελικώς ανατέθηκε προς 15 εκ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση του το Υπ. Οικονομικών επισημαίνει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ομιλίες του πρώην Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Διομήδη Σπινέλλη και εν ενεργεία στελέχους του ΣΔΟΕ σε χθεσινή εκδήλωση, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρτική εξέταση ώστε εάν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία αυτά να κατατεθούν, παρότι θα έπρεπε να έχουν εμφανιστεί έως τώρα υπηρεσιακά και να έχουν τεθεί υπ’ όψιν της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και της δικαιοσύνης.
Κλείσιμο

Έστω και τώρα όμως, εάν από την προκαταρκτική εξέταση, μπορούν να προκύψουν συγκεκριμένα στοιχεία, αυτό θα ήταν προς όφελος της προσπάθειας που γίνεται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αλλαγή στις σχέσεις κράτους και πολιτών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης