Ουδείς γνωρίζει ποια είναι τα ακίνητα της Κτηματικής Εταιρείας

Ουδείς γνωρίζει ποια είναι τα ακίνητα της Κτηματικής Εταιρείας

Υπάλληλοι της υπό συγχώνευση ΚΕΔ δεν δίνουν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τον κατάλογο με τα 70 χιλιάδες κρατικά ακίνητα...
 

Ουδείς γνωρίζει ποια είναι τα ακίνητα της Κτηματικής Εταιρείας
Έντονη δυσαρέσκεια σε κυβέρνηση και σε στελέχη της τρόικας έχει δημιουργήσει η διαπίστωση ότι δεν είναι μόνο οι ιδιωτικοποιήσεις στις μεγάλες ΔΕΚΟ που καθυστερούν, αλλά και τα πακέτα αξιοποίησης των ακινήτων του δημοσίου από τα οποία προ ενός έτους έκθεση του ΙΣΤΑΜΕ προέβλεπε έσοδα 50 δισ. ευρώ.

Η παρακάτω ιστορία είναι πραγματικά τραγελαφική και αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα "ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει", σύμφωνα με κορυφαίο υπουργό που έχει παρακολουθήσει από κοντά την υπόθεση.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση δια του αντιπρόεδρου της Θ. Πάγκαλου έχει εξαγγείλει ήδη από το 2010 την συγχώνευση μεταξύ Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου και της ΕΤΑ.  Όμως οι μήνες έχουν περάσει και καμία συγχώνευση δεν έχει λάβει χώρα με αποτέλεσμα να μην αναλαμβάνει κανείς επικεφαλής της ΚΕΔ.
 
Κλείσιμο
Η εταιρία όμως έχει στην κατοχή της 70.000 ακίνητα τα οποία πρέπει να περάσουν στην κατοχή του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑ) για να πουληθούν.
«Εδώ λοιπόν ξεκινάει μεταξύ άλλων η κωμωδία»  όπως λένε στην κυβέρνηση.

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει ζητήσει από την ΚΕΔ όλα τα στοιχεία (περιοχή, τετραγωνικά, τίτλους ιδιοκτησίας κλπ) για τα ακίνητα της, προκειμένου να τα ομαδοποιήσει  και στην συνέχεια να περάσουν στην ιδιοκτησία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Παρά ταύτα όμως επειδή η ΚΕΔ είναι «ακέφαλη»  οι υπάλληλοι της αρνούνται να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο στους ανθρώπους του ταμείου. Προκειμένου μάλιστα να δυσχεράνουν περαιτέρω το έργο τους, την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να έχουν την δικαιοδοσία μετάφεραν όλα τα αρχεία σε μια αποθήκη του Οργανισμού

Σχολικών Κτιρίων η οποία τα βράδια είναι αφύλακτη με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν όλα τα αρχεία της ΚΕΔ.
Θέση στο ζήτημα αναμένεται να λάβει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην σημερινή συνέντευξη τύπου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης