Δολοφονία Καρολάιν

500.000 Ελληνες έβγαλαν έξω τα λεφτά τους

500.000 Ελληνες έβγαλαν έξω τα λεφτά τους

Ποιες τράπεζες διευκολύνουν και παροτρύνουν τους πελάτες τους ανοίγοντας νόμιμα λογαριασμούς απευθείας στο εξωτερικό - Σοβαρή ρύθμιση «επαναπατρισμού» μελετούν Παπαδήμος - Βενιζέλος

Με τον τρόπο αυτό δίνουν τη χαριστική βολή στη ρευστότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, που πνέει πλέον τα λοίσθια. Τα στελέχη των ξένων τραπεζών προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη θολή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τη φημολογία περί δραχμής, που έχει γίνει πλέον η μόνιμη επωδός όλων των ξένων οίκων και αναλυτών τον τελευταίο χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γάλλοι της Εμπορικής, οι Αγγλοι της HSBC, η αμερικανική Citi, αλλά και οι ελβετικές UBS, Credit Suisse, καθώς και οι ελληνικές τράπεζες που βρίσκονται στην Κύπρο τους τελευταίους 12-18 μήνες έχουν τραβήξει από 500.000 Ελληνες (πάνω από 1.200.000 εμβάσματα) πάνω από 20 δισ. ευρώ στο εξωτερικό. Τα χρήματα που φεύγουν δεν αφορούν μόνο τα μεγάλα πορτοφόλια, αλλά πλέον και ποσά που ξεκινούν από 50.000 ευρώ.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες:

Η διοίκηση της Credit Agricole στο Παρίσι έχει δώσει εντολή στον επικεφαλής της θυγατρικής της Εμπορικής κ. Αλέν Στραμπ για ποσά καταθέσεων άνω των 50.000 ευρώ να προτείνεται στους πελάτες του ομίλου η φυγάδευση των καταθέσεων στο Παρίσι για... λόγους ασφαλείας.

Για την ακρίβεια, η Εμπορική πουλάει 6μηνη ή 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκιο 1,10% και το προϊόν ονομάζεται CD (προσοχή, όχι CDS), δηλαδή Certificate of Deposit of Credit Agricole S.A. Τα χρήματα αποστέλλονται στη μητρική τράπεζα στο εξωτερικό. Μάλιστα η όλη διαδικασία γίνεται χωρίς την αποστολή εμβάσματος, το κόστος του οποίου μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 50 ευρώ. Σχεδιάζεται επίσης από την 1η Ιανουαρίου πελάτες με μικρότερα των 50.000 ευρώ να μπορούν να ανοίγουν λογαριασμούς στη μητρική τράπεζα στη Γαλλία - στην τράπεζα ανοίγονται λογαριασμοί σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε περισσότερα στο πρώτο θέμα που κυκλοφορεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης