Η Ιρλανδία «βρήκε» λογιστικό λάθος 5 δισ. ευρώ στο χρέος της!

Η Ιρλανδία «βρήκε» λογιστικό λάθος 5 δισ. ευρώ στο χρέος της!

Μετά τους Γερμανούς και οι Ιρλανδοί επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών βρίσκουν «ξεχασμένα» κονδύλια και λανθασμένες … εγγραφές.

Η Ιρλανδία «βρήκε» λογιστικό λάθος 5 δισ. ευρώ στο χρέος της!
Μετά τους Γερμανούς και οι Ιρλανδοί επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών βρήκαν «ξεχασμένα» κονδύλια και λανθασμένες … εγγραφές στα κιτάπια τους.  

Όπως φαίνεται, το χρέος της γενικής κυβέρνησης της Ιρλανδίας το 2010 ήταν κατά 3,6 δισ. ευρώ χαμηλότερο απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, έπειτα από την ανακάλυψη λογιστικού λάθους σε σχέση με την αντιμετώπιση των δανείων σε κυβερνητική υπηρεσία στέγασης.

Κλείσιμο
«Χωρίς τον αντίκτυπο από την διπλοεγγραφή , η εκτίμηση για το χρέος της γενικής κυβέρνησης του 2010 μειώνεται κατά 3,6 δισ. ευρώ ή 2,3% του ΑΕΠ», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Το ανέλπιστο «bonus» μείωσε το χρέος 2010 της Ιρλανδίας στα 197 δισ. δολ. ή 92,7% του ΑΕΠ, αντί για 95%.

Το προβλεπόμενο χρέος 2011 αναμένεται πλέον να ανέλθει στο 109% του ΑΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν λογιστικό λάθος είχε εντοπιστεί και σε θυγατρική γερμανικής κρατικής τράπεζας, με αποτέλεσμα η Γερμανία να βρεθεί κατά 55,5 δισ. ευρώ... πλουσιότερη.

Το λάθος εντοπίστηκε στην FMS Wertmanagement τη μεγαλύτερη «bad bank» της Γερμανίας, όπου συγκεντρώθηκαν δισεκατομμύρια τοξικού χρέους της μητρικής της Hypo Real Estate από το 2009.

To αποτέλεσμα είναι η FMS να συνεισφέρει στο χρέος της Γερμανίας «μόλις» 161 δισ. ευρώ φέτος, έναντι 216,5 δισ. ευρώ το 2010. Η διαφορά των 55,5 δισεκατομμυρίων θα κατανεμηθεί κατά 31 δισ. ευρώ στο 2011 και 24,5 δισ. ευρώ το 2010.

Συνέπεια όλων αυτών είναι το γερμανικό χρέος για το 2010 να πέσει από το 84,2% στο 83,2%.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης