LIVE

Κορωνοϊός

Εξαγορά εταιρείας διαχείρισης λοταριών από Intralot, με 28 εκατ. ευρώ

Νέα διάκριση για την INTRALOT

Το 20,62% της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ Melco Lottventures (HKEx: 8198 ΗΚ) εξαγοράζει η Intralot, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και έκδοσης μετατρέψιμων ομολογιών. Η συνολική αξία της εξαγοράς ανέρχεται στα 27,4 εκατ. ευρώ και η επένδυση της Intralot στην MLV αποτελεί ένα σπουδαίο βήμα στα στρατηγικά της σχέδια για την αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών στην ιδιαίτερα ανεπτ

Το 20,62% της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ Melco Lottventures (HKEx: 8198 ΗΚ) εξαγοράζει η Intralot, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και έκδοσης μετατρέψιμων ομολογιών. Η συνολική αξία της εξαγοράς ανέρχεται στα 27,4 εκατ. ευρώ και η επένδυση της Intralot στην MLV αποτελεί ένα σπουδαίο βήμα στα στρατηγικά της σχέδια για την αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών στην ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αγορά της Κίνας και την παρακολούθηση άλλων ευκαιριών στην Ασία. Μέσω αυτής της εξαγοράς, η Intralot και ο μεγαλύτερος μέτοχος της MLV, η Melco International Development Limited (Melco), εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ (HKEx: 200 HK) και ηγέτιδα εταιρεία στην ασιατική αγορά τυχερών παιχνιδιών, εδραιώνουν μια ισχυρή συνεργασία.

Η MLV θα προωθήσει την προσαρμοσμένη για την αγορά της Κίνας έκδοση των λογισμικών της Intralot Lotos O/S και gameware, αθλητικό στοίχημα προκαθορισμένης απόδοσης και συστήματα παρακολούθησης μηχανών βιντεολόττο (VLTs), το λογισμικό της οικογένειας τερματικών Coronis, καθώς και παιχνίδια εικονικών αγώνων (Monitor games). Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς και σε πλήρως απομειωμένη βάση, η Melco και η Intralot θα είναι οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της MLV, στην οποία κατέχει σημαντικό μερίδιο και η Firich Enterprises Co. (Firich). Η Melco θα παραμείνει ωστόσο ο μεγαλύτερος μέτοχος της MLV. Επιπλέον, η Intralot και η MLV προτίθενται να προχωρήσουν σε συζητήσεις σχετικά με την περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής της Intralot στην MLV. Η Intralot, η Melco και η Firich σκοπεύουν να αξιοποιήσουν την MLV ως το κύριο μέσο για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτών τους στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών στην Κίνα και σε άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορεί να προκύψουν στην ασιατική αγορά.

Η Κίνα, η πολυπληθέστερη χώρα παγκοσμίως, έχει δύο διαχειριστές λοταριών, την China Sports Lottery και την China Welfare, οι οποίες διαθέτουν ένα δίκτυο πωλήσεων που ξεπερνά τα 150.000 σημεία. Οι συνολικές τους πωλήσεις το 2007 ανήλθαν στα 14,6 δισ. δολάρια, κατατάσσοντάς τις στις 10 κορυφαίες λοταρίες παγκοσμίως. Το Χονγκ Κονγκ παρουσιάζει τις υψηλότερες πωλήσεις ιπποδρομιακού και αθλητικού στοιχήματος παγκοσμίως, φτάνοντας τα 12 δισ. δολάρια, επιδεικνύοντας μια αξιοσημείωτη αύξηση στις πωλήσεις του αθλητικού στοιχήματος κατά 95%, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δύο ετών.

Ο κ. Lawrence Ho, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Melco, δήλωσε: «Με ταχέως αυξανόμενους ρυθμούς κατανάλωσης, πιστεύω πως η Ασία και ιδιαίτερα η Κίνα θα αποτελέσουν για την επόμενη δεκαετία την ατμομηχανή της παγκόσμιας ανάπτυξης. Ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών, αναμφίβολα, θα επωφεληθεί σημαντικά από αυτή την αύξηση της κατανάλωσης. Σήμερα, η κατά κεφαλή δαπάνη για τα τυχερά παιχνίδια στην Κίνα είναι πολύ μικρή, συγκρινόμενη με άλλες αναπτυγμένες χώρες. Για παράδειγμα, η κατά κεφαλή δαπάνη για τυχερά παιχνίδια στην Κίνα φτάνει τα 7 δολάρια, ενώ στις ΗΠΑ τα 195 δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή τη σημαντική εξαγορά και συγχρόνως στρατηγική συνεργασία, καθώς ενισχύει περαιτέρω την ήδη σημαντική θέση που κατέχουμε στην ασιατική ήπειρο, με παρουσία σε πέντε χώρες. Είμαστε βέβαιοι πως μέσω αυτής της σύμπραξης θα επιτύχουμε πολλά στην ιδιαίτερα υποσχόμενη αγορά της Κίνας, που αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στρατηγικούς στόχους μας στην περιοχή. Αντλώντας την εμπειρία, τη φήμη και την εξειδίκευση των νέων διαπρεπών συνεργατών μας και αξιοποιώντας τις ισχύουσες επιχειρηματικές συμφωνίες που η MLV διατηρεί με τις δύο επίσημες λοταρίες της Κίνας, η Intralot θα παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες παγκόσμιου κύρους στην προσοδοφόρα αγορά τυχερών παιχνιδιών της Κίνας». 

Η Melco είναι μία από τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη ιστορία στο Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1910, ήταν μία από τις πρώτες εκατό εταιρείες που ιδρύθηκαν στην πόλη και εισήλθε στο Χρηματιστήριο το 1927. Σήμερα, υπό τη διοίκηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της κ. Lawrence Ho, η Melco είναι μια δυναμική ασιατική εταιρεία νέας γενιάς, με πολλούς κλάδους δραστηριοποίησης, και εστιάζει κυρίως στην ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Υπό την καθοδήγηση του κ. Ηο, ο όμιλος Melco έχει πλέον σημαντικό μερίδιο σε έξι εισηγμένες εταιρείες, περιλαμβανομένων τριών στο Χονγκ Κονγκ, δύο στις ΗΠΑ και μίας στον Καναδά. Η εξαιρετική απόδοση και η ηγέτιδα θέση της στον κλάδο είναι ευρέως αναγνωρισμένες παγκοσμίως. 

Η Firich είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής συστημάτων για δίκτυα πωλήσεων. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν και διαθέτει τέσσερα εργοστάσια παραγωγής στην Ταϊβάν και στην Κίνα και ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών και στις πέντε ηπείρους. Η Firich είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της Intralot στην παγκόσμια αγορά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης