Νέο "κούρεμα" στους μισθούς των εισηγμένων ΔΕΚΟ

Νέο "κούρεμα" στους μισθούς των εισηγμένων ΔΕΚΟ

Δεν μπορεί οι αποδοχές να ξεπερνούν το 65% των ποσών που οι εργαζόμενοι λάμβαναν στο τέλος του 2009 - Στο φως η τροπολογία που ...ανέστειλε την απεργία στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων

Νέο "κούρεμα" στους μισθούς των εισηγμένων ΔΕΚΟ
Ένα νέο "κούρεμα" των αποδοχών τους θα υποστούν οι εργαζόμενοι στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, με βάση την τροπολογία που καταθέτει το πρωί της Τρίτης - σύμφωνα με πληροφορίες - ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία που δημοσιεύει το protothema.gr αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οργανισμούς και εταιρείες "το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά του πάσης φύσεως προσωπικού δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλήν αντίστοιχου κόστους της επιχείρησης, του οργανισμού ή της εταιρείας, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί στις 31/12/2009".

Στη συγκεκριμένη διάταξη υπόκεινται οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων στις οποίες:

  • Το δημόσιο είναι πλειοψηφών μέτοχος
  • Το δημόσιο ή νομικά πρόσωπα που υπάγονται στο ν. 3429/2005 περί ΔΕΚΟ διορίζουν ως μέτοχοι μόνα ή από κοινού την πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου.
  • Η διοίκηση της επιχείρησης δεν ασκείται από μέτοχο μειοψηφίας

Κλείσιμο
Με βάση τα περιγραφόμενα, στο συγκεκριμένο haircut που φτάνει το 35% από το Δεκέμβριο του 2009 αλλά που υπολογίζεται σε περίπου 15%-20% με βάση τις τρέχουσες αμοιβές, υπάγονται οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Αγροτική, ενώ αντίθετα εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο νωρίτερα οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων είχαν αποφασίσει την αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα από χτες το βράδυ να δημιουργηθούν ατέλειωτες ουρές στα βενζινάδικα.

Όλοι, πάντως, οι εργαζόμενοι σε εισηγμένες ΔΕΚΟ γλιτώνουν το πλαφόν των 1.900 ευρώ μηνιαίως το οποίο έχει τεθεί για τις πάσης φύσεως αποδοχές, επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, το οποίο ισχύει για τους εργαζόμενους των υπολοίπων ΔΕΚΟ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης