Στο ευρώ μένουμε, μα η Τρόικα γκρινιάζει...

Στο ευρώ μένουμε, μα η Τρόικα γκρινιάζει...

Κατηγορηματικός ο Βενιζέλος για την παραμονή στην Ευρωζώνη, αλλά και ότι δεν θα κρατικοποιηθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας

Στο ευρώ μένουμε, μα η Τρόικα γκρινιάζει...
«Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέλος της ευρωζώνης, μέρος του ευρώ» τόνισε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συνέδριο για τον αραβικό κόσμο.

«Ξεχνάμε το θεμελιώδες, ότι η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέλος της ευρωζώνης. Αυτό δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση από κανέναν, ούτε από εμάς ούτε από τους Ευρωπαίους» σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν άλλες κρατικοποιήσεις τραπεζών, τονίζοντας πως οι ελληνικές τράπεζες και οι καταθέτες είναι πολλαπλώς διασφαλισμένοι.

Κλείσιμο
«Εάν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ένα ανόητο σχέδιο κρατικοποίησης των τραπεζών, αυτό να είναι βέβαιοι ότι δεν θα το δουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτό που θα δούμε είναι ένα σχέδιο ισχυροποίησης του τραπεζικού συστήματος, για να παίξει σημαντικό ρόλο στο ευρωπαϊκό τοπίο» εξήγησε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega το βράδυ της Δευτέρας, σκιαγράφησε εν μέρει το σχέδιο αύξησης των κρατικών εσόδων, με άξονες:

- Το φοροκυνηγητό πόρτα-πόρτα και τις βαριές «καμπάνες» για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο, αλλά δεν πληρώνουν

- Τις λίστες με φοροφυγάδες

- Την αύξηση της βάσης υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών, βάσει της οποίας η τιμή της εφορίας θα αυξηθεί σημαντικά, για να φτάσει στην εμπορική. Ωστόσο η επιβάρυνση, όπως διευκρίνισε ο κ.Βενιζέλος, για τους περισσότερους δεν θα είναι σημαντική, επειδή θα αλλάξουν οι συντελεστές φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

Οι αλλαγές αυτές θα περιληφθούν και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη του μηνός. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Υπενθυμίζεται ότι, εντός της ημέρας, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προχωρήσουν σε κοινή δήλωση για την πέμπτη αποστολή επανεξέτασης στην Ελλάδα, ζητώντας, μεταξύ άλλων, αυστηρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων και ώθηση στην ανταγωνιστικότητα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και απασχόληση.

Στην ανακοίνωση αναμένεται να υπάρχουν επίσης αυστηρές συστάσεις και αναφορές σε παραλήψεις και αστοχίες της ελληνικής κυβέρνησης, ειδικά όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην υλοποίηση των όρων του Μνημονίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης