«Έχουμε τη βούληση να ξεπεράσουμε την κρίση»

«Έχουμε τη βούληση να ξεπεράσουμε την κρίση»

Ο Τρισέ δηλώνει ότι είμαστε στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας κρίσης και πως πρέπει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν «ξεκάθαρες αποφάσεις»

«Έχουμε τη βούληση να ξεπεράσουμε την κρίση»
Η ευρωζώνη, η οποία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να επιλύσει την κρίση χρέους, έχει «την πολιτική βούληση να την ξεπεράσει», διαβεβαίωσε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ στη διάρκεια επίσκεψής της στο Βιετνάμ. "Τα μέλη της ευρωζώνης έχουν την πολιτική βούληση να ξεπεράσουν την κρίση του δημοσιονομικού χρέους", τόνισε η Μέρκελ στο Ανόι.

Η Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, οι οποίοι συναντήθηκαν την Κυριακή στο Βερολίνο υποσχέθηκαν "μόνιμες, συνολικές και γρήγορες απαντήσεις πριν από τα τέλη του μήνα", χωρίς ωστόσο να προσδιορίσουν το πλαίσιό τους.

Στόχος: να φθάσουν στη σύνοδο κορυφής της G20, της οποίας θα προεδρεύσει η Γαλλία, στις Κάννες, στις 3 και 4 Νοεμβρίου, με μια "ενωμένη" Ευρώπη, η οποία θα έχει λύσει τα προβλήματά της.

Κλείσιμο
Και για να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο, οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να αναβάλουν για τις 23 τη σύνοδο κορυφής που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 17 και 18 Οκτωβρίου και να τα συγκεντρώσουν όλα την Κυριακή.

Υστερα από πολλά χαμένα ραντεβού, η Ευρώπη ελπίζει αυτή τη φορά να καταφέρει να σταματήσει την επέκταση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Σήμερα και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν «ξεκάθαρες αποφάσεις» απέναντι στην κρισιμότητα της κατάστασης στην ευρωζώνη. Στο βαθμό που η αναβολή της συνόδου Κορυφής για τις 23 Οκτωβρίου θα "επιτρέψει τη λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων", στο ζήτημα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της κρίσης χρέους, "αυτό είναι σημαντικό", καθώς είμαστε "στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας κρίσης", εκτίμησε ο κ.Τρισέ, απαντώντας σε ερωτήματα της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης