Πορεία προς το μηδέν για τις τραπεζικές μετοχές

Πορεία προς το μηδέν για τις τραπεζικές μετοχές

Πτώση 1,97% στις 725 μονάδες για τον γενικό δείκτη

Η Wall Street Journal βλέπει χρεοκοπία, αλλά το Χ.Α. δε χαμπαριάζει
Δυο ημέρες μετά το μηδενισμό των μετόχων της Proton Bank από την κρατικοποίηση της - και παρόλο που η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα κρατικοποιηθούν οι υπόλοιπες τράπεζες- οι τραπεζικές μετοχές στην Αθήνα συνέχισαν την καθοδική τους πορεία προς το μηδέν (σ.σ.: οι αγορές μας έχουν διδάξει ότι, αν και μικρό, το ενδεχόμενο του μηδενισμού των τραπεζών είναι υπαρκτό!).

Για όσο διάστημα διατηρείται η αβεβαιότητα του τραπεζικού «κουρέματος» -για το οποίο φαίνεται ότι υπάρχει …πλειοδοτικός διαγωνισμός σε εξέλιξη από τις Βρυξέλλες (ο Γιούνκερ είπε για 50% ότι συζητάνε) έως την Ένωση Γερμανικών Τραπεζών (θέλει μέχρι 30% )- οι τραπεζικές μετοχές δεν πρόκειται να ανακάμψουν.  

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 725,45 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,97%, ενώ προηγούμενα η πτώση είχε φθάσει έως και 2,7% στο ταμπλό.

Κλείσιμο
 Η σηματωρός μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 1,60 ευρώ καταγράφοντας πτώση 15,79%. Κατάρρευση για τη μετοχή της Eurobank, η οποία έφθασε τα 0,56 λεπτά χάνοντας 20% σε μια συνεδρίαση. Πτώση 19% για την Τράπεζα Πειραιώς. Βουτιά κατά 28% (!) σημείωσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πτώση 19,4% για την Alpha Bank και 7,95% για τη Marfin Popular.

Στον αντίποδα κέρδη 16,18% για την MIG, 6,42% για τον Τιτάνα, 1,61% για τον ΟΤΕ και 3,33% για τη Μυτιληναίος.

Κέρδη κατέγραψε και ο σαραντάρης, με την ΕΧΑΕ να κλείνει με άνοδο 4,47%, το Υγεία 4,82%, η Τέρνα Ενεργειακή με 1,10% και ο Φουρλής με 0,36% και η Frigoglass με 3,93%. Στα 51,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

Την ώρα που τερματιζόταν η συνεδρίαση στην Αθήνα, οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν στο “κόκκινο” αλλά με σαφώς ηπιότερες απώλειες σε σχέση με νωρίτερα, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και στην Wall Street.  

Παράλληλα, ανέκαμψε το ευρώ, το οποίο δείχνει να σταθεροποιείται κοντά στα 1,3630 δολάρια.    


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης