Μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους θέλει ο Σόιμπλε

Μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους θέλει ο Σόιμπλε

Επίσης προειδοποιεί ότι " υπάρχει ένας αυξημένος κίνδυνος η κρίση να επιδεινωθεί και να επεκταθεί".

Μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους θέλει ο Σόιμπλε
Ίσως δεν είναι αρκετό το ποσοστό μείωσης ( κουρέματος) του ελληνικού χρέους ,κατά 21% που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του , που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ" , ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρει πως η μείωση του όγκου του ελληνικού χρέους "κούρεμα" που αποφασίστηκε τον Ιούλιο ήταν "ίσως" ανεπαρκής.

"Ίσως θέσαμε τον Ιούλιο ένα πολύ μικρό ποσοστό" για τη μείωση του ελληνικού χρέους, δηλώνει ο υπουργός και αναφέρει ότι περιμένει την έκθεση της τρόικας στο τέλος του μηνός για μια οριστική κρίση επί του θέματος.

Επίσης προειδοποιεί ότι " υπάρχει ένας αυξημένος κίνδυνος η κρίση να επιδεινωθεί και να επεκταθεί".

Κλείσιμο
Με την απόφαση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου ,οι ιδιώτες πιστωτές κλήθηκαν να συνεισφέρουν στο δεύτερο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας.

Οι τράπεζες κλήθηκαν να ανταλλάξουν τους τίτλους τους σε ελληνικό χρέος έναντι νέων ομολόγων μεγαλύτερης διάρκειας, με μία μείωση της αξίας τους κατά 21%.

Οι Ευρωπαίοι σχεδιάζουν έτσι ένα σχέδιο ανακεφαλαίωσης των τραπεζών, το περίγραμμα του οποίου ενδέχεται να σχεδιαστεί κατά τη γαλλο-γερμανική σύνοδο κορυφής αύριο στο Βερολίνο , ανάμεσα στη γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

"Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε οι τράπεζες να διαθέτουν αρκετά κεφάλαια" προκειμένου να αποφύγουν τη "μόλυνσή" τους, προειδοποίησε ακόμη ο Σόιμπλε.

Απέρριψε αντίθετα το ενδεχόμενο να χορηγηθεί τραπεζική άδεια στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης (FESF) που θα του επέτρεπε να αναχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να "νομισματοποιηθεί" το δημόσιο χρέος στην Ευρώπη. Δεν είναι αποδεκτό», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης