Απάντηση ΣΕΒ στον Ρέσλερ

Απάντηση ΣΕΒ στον Ρέσλερ

Στο κάλεσμα Ρέσλερ προς τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα τους απάντησε ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι ο πατριωτισμός των Ελλήνων επιχειρηματιών αποδεικνύεται στην πράξη.

Απάντηση ΣΕΒ στον Ρέσλερ
Στο κάλεσμα του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, προς τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα τους απάντησε ουσιαστικά, από το βήμα του ελληνογερμανικού επιχειρηματικού φόρουμ, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τονίζοντας ότι ο πατριωτισμός των Ελλήνων επιχειρηματιών αποδεικνύεται στην πράξη.

Σημείωσε δε ότι οι σύγχρονες και οργανωμένες επιχειρήσεις καταβάλλουν κάθε χρόνο στο κράτος ποσό που αντιστοιχεί στο 68% του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ενώ το 2009 και το 2010 κατέβαλαν πέραν των τακτικών φόρων Euro1,8 δις σε έκτακτες εισφορές, ποσό που υπερβαίνει τις συνολικές περικοπές στους μισθούς του δημόσιου τομέα.

Στην πράξη, τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών εξακολουθούν και σήμερα να παλεύουν και να παράγουν, αντιμέτωποι με τη βαθιά ύφεση, την ακραία χρηματοπιστωτική στενότητα, τους βαρύτατους φόρους και τη γενικευμένη ανασφάλεια, χωρίς να κλαίγονται και χωρίς να καταγγέλλουν.

Κάλεσε τέλος τους Γερμανούς επιχειρηματίες να στοιχηματίσουν έμπρακτα στο ελληνικό αναπτυξιακό μέλλον, με κοινά επενδυτικά σχέδια και κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Ο κ. Markus Kerber, στέλεχος του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών, τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα της ελληνικής οικονομίας και κάλεσε τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης να συμβάλουν στη βελτίωση του κλίματος στη γερμανική κοινή γνώμη ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης