“Υπάρχουν θέματα που παραμένουν ανοικτά…”

“Υπάρχουν θέματα που παραμένουν ανοικτά…”

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα είχε νωρίτερα εκφράσει την ελπίδα ότι η αξιολόγηση για την Ελλάδα θα είναι θετική…

“Υπάρχουν θέματα που παραμένουν ανοικτά…”
Για θέματα που παραμένουν ανοιχτά έκανε λόγο ο  επικεφαλής της Τρόικας Πολ Τόμσεν βγαίνοντας από την 3ωρη σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας χωρίς να δεχθεί να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις . Σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου εργασίας , συζητήθηκαν εφ’ όλης της ύλης θέματα που εκκρεμούν ασφαλιστικά και εργασιακά .

Νωρίτερα, ο κ. Τόμσεν, όπως μετέδωσε το Reuters, είχε εκφράσει την ελπίδα ότι η αξιολόγηση της Τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα και μάλιστα θα είναι θετική, διευκρινίζοντας πάντως ότι οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

«Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά παραμένουν ακόμα προς συζήτηση κάποια σημαντικά θέματα» δήλωσε ο κ. Τόμσεν σε δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κλείσιμο
«Ελπίζουμε πως θα καταλήξουμε σύντομα σε συμφωνία, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί» πρόσθεσε.
Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters, βασιζόμενο σε ανώνυμες πηγές από το ΔΝΤ, είχε μεταδώσει ότι «οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας συνεχίζονται και δεν υπήρξε τελική συμφωνία», διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι οι διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ελεγκτές του ΔΝΤ έχουν ολοκληρωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος από την Τρόικα δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι η 6η δόση θα εκταμιευτεί, «μόνο όταν η Αθήνα κάνει περισσότερα, για να πείσει τους δανειστές της ότι μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις».

«Χωρίς την ενίσχυση, η Αθήνα μπορεί να ξεμείνει από μετρητά τον επόμενο μήνα, προκαλώντας τη χρεοκοπία, που θα συμπαρασύρει τη ζώνη του ευρώ σε μια βαθύτερη κρίση του χρέους» σημειώνει στέλεχος του ΔΝΤ, ενώ πηγή προσκείμενη στην Τρόικα δήλωσε την Πέμπτη στο πρακτορείο ότι οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης