Ολλανδία: Σενάρια "Αρμαγεδώνα"

Ολλανδία: Σενάρια "Αρμαγεδώνα"

Αγωνιώδη έκκληση  προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας  του απευθύνει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κες ντε Γιάγκερ...

Ολλανδία: Σενάρια "Αρμαγεδώνα"
Αγωνιώδη έκκληση  προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας  του απευθύνει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κες ντε Γιάγκερ!

Σχεδόν μια εβδομάδα έπειτα από την δημόσια δήλωσή του περί «πιθανής χρεοκοπίας χώρας εντός της Ευρωζώνης», ο κύριος ντε Γιάγκερ επανέρχεται με μια επιστολή του προς το Κοινοβούλιο της Ολλανδίας, στην οποία επιχειρεί να περιγράψει τις πιθανές επιπτώσεις από μια ανεξέλεγκτη χρηματοοικονομική κρίση.

Στα σενάρια που απεργάζεται ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, περιλαμβάνεται η επιδείνωση της κρίσης χρέους σε περισσότερες της μίας ευρωπαϊκές χώρες. Εξέλιξη που θα οδηγήσει σε απομείωση της αξίας του ευρώ κατά τουλάχιστον 20%, υποχώρηση των μετοχών – πανευρωπαϊκά – κατά τουλάχιστον 40% και διολίσθηση των τιμών στην αγορά ακινήτων ( real estate) ομοίως κατά 20%. Αυτό σημαίνει, κατά τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών, πως η χώρα του, νυν πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, με σημαντική έκθεση στον χρηματοοικονομικό κλάδο, θα χρειαστεί να εκταμιεύσει τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ για να στηρίξει τράπεζες, χρηματοπιστωτικούς οίκους και την εγχώρια αγορά ακινήτων.

Κλείσιμο
Πέραν αυτών όμως, το ολλανδικό υπουργείο προβλέπει ως πιθανή μια περαιτέρω εκτός ελέγχου μετάσταση της κρίσης που τότε θα συμπεριλάβει και τις Ηνωμένες  Πολιτείες, με αποτέλεσμα μια μείωση του παγκοσμίου εμπορίου κατά 10% με 15%, διολίσθηση του δολαρίου κατά 30% και καταβαράθρωση των μετοχικών αγορών κατά 50% ...
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης