Τρισέ: Στην Ευρωζώνη τα πάμε καλύτερα από άλλες οικονομίες

Τρισέ: Στην Ευρωζώνη τα πάμε καλύτερα από άλλες οικονομίες

Η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από οικονομικής άποψης σε σχέση με τις άλλες μεγάλες αναπτυγμένες χώρες, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Τρισέ: Στην Ευρωζώνη τα πάμε καλύτερα από άλλες οικονομίες

Η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από οικονομικής άποψης σε σχέση με τις άλλες μεγάλες αναπτυγμένες χώρες, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

    "Στο σύνολό τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ζώνη του ευρώ βρίσκονται κατά τα φαινόμενα σε καλύτερη κατάσταση από τις οικονομίες των άλλων μεγάλων αναπτυγμένων χωρών", είπε ο Τρισέ

    Απαντώντας σε ερώτηση Κινέζου δημοσιογράφου ο Τρισέ παραδέχτηκε ότι έγιναν "λάθη" σε ορισμένες χώρες ξεχωριστά όμως αυτά τα λάθη ήδη "διορθώνονται", όπως υπογράμμισε.

    Υπενθύμισε εξάλλου ότι το έλλειμμα στην ευρωζώνη θα φτάσει φέτος πιθανότατα το 4,5% του ΑΕΠ ενώ "σε άλλες μεγάλες αναπτυγμένες οικονομίες το δημόσιο χρέος κυμαίνεται στο 10%".

Κλείσιμο
    Οι ΗΠΑ προβλέπουν ότι το έλλειμμά τους θα αγγίξει φέτος το 8,8%, δηλαδή θα είναι αυξημένο κατά 1,7% σε σχέση με το 2010.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης